Sari la conținut

Câteva trucuri eficiente, care te vor ajuta să reduci nivelul de zahăr din sânge 

Circulatia deficitară a sângelui
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum să îmbunătățiți circulația sanguină

Există numeroase motive pentru care ținem diete. Alimentația este asociată cu riscul de a dezvolta riscul de obezitate, diabet și boli de inimă. Acest lucru poate fi avantajos, deoarece o dietă poate reduce, în cele din urmă, riscul acestor boli, precum și îmbunătățirea sentimentului general de bunăstare al unei persoane.

Controlul nivelului de glucoză din sânge

Consumul de carbohidrați crește nivelul de zahăr din sânge, dar amploarea acestei creșteri depinde de indicele glicemic al unui aliment.

Indicele glicemic este un sistem de clasificare, bazat pe un scor de la 1 la 100, care determină efectul unui aliment asupra nivelului de zahăr din sânge.
Fluctuațiile bruște ale nivelului de zahăr din sânge pot crește riscul de diabet, obezitate și boli de inimă.

Asigurarea unui nivel constant al glicemiei prin alegerea unor alimente cu indice glicemic scăzut susține nivelul de energie al organismului.
Un nivel constant al glicemiei se poate dovedi, de asemenea, benefic, deoarece o scădere a glicemiei, care este obișnuită după un vârf de glicemie, poate perturba capacitatea de concentrare și de învățare.

Cafeaua și cortizolul

Reducerea consumului de cafea poate reduce nivelul de cortizol, „hormonul stresului”, din organism.

Un nivel ridicat de cortizol poate scădea capacitatea unei persoane de a gestiona presiunea și poate fi, de asemenea, dăunător pentru sistemul imunitar. Cofeina crește aceste efecte adverse ale hormonului, iar reducerea consumului de cafea poate ajuta imediat la limitarea efectelor adverse ale cortizolului, potrivit news-medical.net.

 

Restricție severă de calorii

Restricția severă de calorii împiedică organismul să ardă eficient grăsimile și pierderea în greutate. Rata metabolică este afectată de gradul de masă musculară, iar mușchii ard mult mai multe calorii decât grăsimea.

Este important ca oamenii să mențină o rată metabolică sănătoasă, în special atunci când țin dietă, iar acest lucru presupune atât o dietă, cât și exerciții fizice rezonabile.

Pentru a evita o scădere nesănătoasă a ratei metabolice, experții recomandă, în general, ca aportul caloric să nu fie niciodată limitat la mai puțin de 1.000 – 1.200 de calorii pe zi.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel