Sari la conținut

Cauza ascunsă a arterelor înfundate! Trebuie să renunți la un aliment banal!

arterele înfundate

Astăzi, vom vorbi despre cauza „ascunsă” numărul unu a arterelor înfundate. O concepție greșită obișnuită despre acumularea plăcii în arterele dvs. sau ateroscleroza este că este cauzată în principal de niveluri ridicate de colesterol LDL. Dar, în realitate, cercetătorii își dau seama acum că LDL este doar o fracțiune din problemă.

Cel mai mare vinovat din spatele arterelor înfundate este de fapt o afecțiune care afectează peste 120 de milioane de americani. Și pentru că această tulburare metabolică de obicei nu declanșează niciun simptom vizibil la început, indivizii o pot avea ani de zile fără să știe.

Una din cauzele principale ale arterelor înfundate este rezistența la insulină.

Rezistența la insulină este o afecțiune în care celulele din corpul dumneavoastră nu răspund corect la hormonul insulină. Insulina vă ajută corpul să absoarbă glucoza (zahărul) din sânge pentru a produce energie.

Când procesul funcționează corect, nivelul de glucoză din sânge rămâne într-un interval sănătos și constant. Dar când celulele tale nu reacționează la insulină așa cum ar trebui, zahărul rămâne în sângele tău.

Pe măsură ce zahărul se acumulează și atinge niveluri periculoase, creează mediul perfect pentru inflamații pe scară largă, care pot deteriora mucoasa arterelor în timp.

Această deteriorare face ca moleculele de colesterol să intre mai ușor în interiorul arterelor și să se acumuleze sub formă de placă.

Acest lucru nu numai că restrânge deschiderea arterelor, încetinind astfel fluxul sanguin, dar acumularea plăcii determină, de asemenea, corpul să elibereze celule imune pentru a ataca placa, ceea ce poate duce la formarea de cheaguri de sânge și poate provoca probleme cardiace grave sau accident vascular cerebral.

Din aceste motive, rezistența la insulină este considerată acum cea mai frecventă cauză de acumulare a plăcii în artere.

Principalii factori care contribuie la rezistența la insulină

După cum probabil știți deja, principalii factori care contribuie la rezistența la insulină sunt consumul unei diete bogate în zahăr sau bogate în carbohidrați și supraponderabilitatea sau obezitatea.

Din fericire, acești factori de risc, împreună cu colesterolul LDL crescut, pot fi abordați prin modificări sănătoase ale dietei.

Un motiv bun pentru a începe este să consumați o dietă bogată în alimente antiinflamatoare, bogate în antioxidanți, cum ar fi legume, fructe slab glicemice, nuci, semințe, pește, reducând totodată zahărul și schimbând carbohidrații rafinați pentru cantități mici de cereale integrale precum quinoa sau ovăz. Acest mod de a mânca este optim pentru prevenirea rezistenței la insulină.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel