vineri, iunie 2, 2023

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit la un moment dat despre tumorile cerebrale, cea de-a treia cauză principală de deces asociat cancerului la adulții tineri.

”Tumorile cerebrale reprezintă 85% până la 90% din totalitatea tumorilor primare ale sistemului nervos central (SNC). În fiecare an, se estimează că aproximativ 37.400 de persoane din Uniunea Europeană sunt diagnosticate cu tumori cerebrale şi se produc aproximativ 28.900 de decese, anual din aceasta cauza.

Te-ar mai interesa: Simptomele hepatitei C .Cum să faci un test acasă ...

În întreaga lume, aproximativ 176.000 de noi cazuri de tumori cerebrale şi alte tumori SNC au fost diagnosticate în anul 2022, cu o mortalitate estimată de 128.000.

Tumorile cerebrale primare maligne reprezintă circa 1–2% din totalul tumorilor nou diagnosticate și aproximativ 2% din totalul deceselor asociate cancerului.

Acestea reprezintă cea de-a treia cauză principală de deces asociat cancerului la adulții tineri, a scris medicul Vlad Ciurea, pe o rețea socială, cu ceva timp în urmă.

”În meseria mea de neurochirurg, nu am reușit niciodată sa găsesc răspunsul la întrebarea nedreaptă: “de ce se îmbolnăvesc oamenii de cancer?”, însă, mereu am răspuns că ar trebui sa îl prevenim.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicului: atenție la aceste șapte s...


Cele 10 porunci ale creierului

Am sa va scriu mai jos, cele 10 porunci ale creierului, pentru a preveni apariția acestei boli îngrozitoare la nivel cerebral, pentru că, dragii mei, sănătatea este cel mai neprețuit lucru pe care îl putem avea in aceasta viața.

– “Cine se trezește de dimineața, departe ajunge!”

– “Aerul curat, sănătate pentru creier.”

– “Te miști, deci, exiști!”

– “Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață”

Te-ar mai interesa: Moșii de vară 2023. Ce este bine să dai de pomană?...

– “Micul dejun, luat în liniște”

– “Sănătatea din ceașcă: ceaiul!”

– “Zâmbet pentru o sănătate mai bună”

– “Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz”

– “Masa de seară, cât mai ușoară”.

– “Somnul dulce mult aduce!”

Închei aceasta postare, rugându-va sa nu lăsați chiar și o mică modificare „pe mâine”, întrucât mâine poate fi deja târziu. Uitați de acel „ultim fum”, lăsați pe raft alimentele despre care știți că nu sunt sănătoase, beți mai degrabă un pahar de apă în defavoarea unuia cu suc acidulat şi ieșiți să faceți o plimbare în parc când este frumos afară.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Leacul simplu din bătrâni care curăţă ficat...

Sănătate tuturor!”, a adăugat medicul, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private