sâmbătă, decembrie 10, 2022

Deși băuturile dietetice sunt preferate de multe persoane, datorită lipsei de calorii, prezintă un risc major pentru sănătate. Acestea afectează în special persoanele care suferă de obezitate sau au o vârstă înaintată. Iată de ce sucurile cu zero zahăr sunt cauza nebănuită a atacurilor cerebrale!

Un studiu condus de Colegiul de Medicină Albert Einstein, S.U.A, a descoperit o posibilă cauză a atacurilor cerebrale. Acestea, se pare, pot fi provocate de consumul frecvent al sucurilor dietetice.

„Multe persoane, în special cele care suferă de obezitate sau vor să își mențină greutatea, consumă băuturi cu un conținut redus de zahăr, pentru a reduce aportul de calorii. Studiul nostru sugerează că sucurile dietetice nu sunt atât de inofensive precum credeam”, a declarat Yasmin Mossavar-Rahmani, profesor de epidemiologie și medic nutriționist.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Aveți mâinile și picioarele reci tot...

Efectele negative sunt mai pronunțate în cazul femeilor care se află în perioada de postmenopauză sau care suferă de obezitate. Cercetătorii au descoperit că femeile care au participat la acest studiu (cu vârste de peste 50 de ani) și care consumau 2-3 băuturi dietetice pe zi prezentau un risc cu 23% mai mare de a face un atac cerebral.

Cu atât mai mult, persoanele care consumă în mod excesiv aceste sucuri au cu 29% mai multe șanse să dezvolte afecțiuni cardiovasculare letale. De asemenea, șansele de a deceda din orice cauză este cu 16% mai ridicat, față de persoanele ce consumă aceste băuturi dietetice mai rar.

Te-ar mai interesa: Alimente care cresc imunitatea. Ideale, în această...

„Cu toate acestea, studiul este observațional și nu poate demonstra raportul de cauză-efect. Sunt necesare mai multe investigații pentru a determina ce componente ale băuturilor dietetice sunt dăunătoare și ce mecanisme sunt asociate cu riscul de a dezvolta unele afecțiuni”, a susținut Dr. Mossavar-Rahmani.

De asmenenea, experții spun că persoanele care consumă sucurile cu zero zahăr foarte rar nu ar trebui să își facă griji. Totuși, medicii recomandă ca acestea să fie eliminate complet din dietă.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private