Sari la conținut

Caz de 1 la 1 milion! O femeie cu două utere a născut gemeni

Caz de 1 la 1 milion! O femeie cu două utere a născut gemeni

O femeie din Israel, diagnosticată cu didelfie uterină, o malformaţie rară care produce dezvoltarea unui organ în plus, a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter, conform unui anunţ făcut joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, relatează publicația Haaretz.

Conform Organiziaţiei Mondiale pentru Sănătate în lume există 3000 de femei care suferă de didelfie uterină. Didelfie („uterus didelphys” ) este un termen medical care desemnează o malformație congenitală a aparatului genital feminin, constând din existența a două vaginuri, două coluri și două utere.

Caz de 1 la 1 milion! O femeie cu două utere a născut gemeni

În cazul femeii din Israel, unul dintre utere este şi divizat pe jumătate, conform comunicatului dat publicităţii de spital. În astfel de circumstanţe este foarte rar, spre imposibil, ca o mamă să nască gemeni.

Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de aproximativ 1 la 1 milion.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia când avea 20 de ani.

Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întâlnit” pentru prima oară abia după naştere.

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea.

„La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter”.

Cu toate că și-a făcut griji, femeia este acum încântată. „Gemenii  sunt drăguți, sunt grozavi și sunt sigură că vor fi cei mai buni frați și prieteni, chiar dacă abia s-au cunoscut”, a declarat ea.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: