joi, iunie 1, 2023

Caz extrem de rar! Un bărbat de 33 de ani din Fălticeni a ajuns la spital cu dureri grave. În urma consultului, medicii i-au descoperit o piatră de 8 centimetri în vezica urinară.

Din fericire, medicii de la Spitalul Municipal din Fălticeni au reușit să scoată piatră uriaşă în întregime din vezica urinară a bărbatului.


Caz extrem de rar! Piatră cât pumnul, scoasă din vezica urinară a unui bărbat din Fălticeni

Dr. Vasile Băișan a postat pe pagina de Facebook câteva poze cu „monstrul” scos din vezica urinară a bărbatului de 33 de ani.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

„În aceasta săptămână am avut șansa de a trata o patologie rară. Un tânăr de numai 33 ani s-a prezentat în serviciul de urgență acuzând dureri abdominale și disconfort urinar intens.

În urma investigatiilor facute s-a descoperit la nivelul vezicii urinare prezența unui calcul (piatră) voluminos de 8 cm.

Pacientul a fost internat în cadrul compartimentului de Urologie pentru tratament de specialitate.

Împreuna cu colegii mei de la Chirurgie Generală am reușit să operăm și să scoatem piatra din vezica pacientului.

Țin să mulțumesc întregului colectiv medical pentru implicarea în rezolvarea acestui caz”, este mesajul medicului Băișanu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Pietrele vezicii urinare (calculi vezicali), care nu trebuie confundate cu pietrele la rinichi, sunt de obicei cauzate de inflamația vezicii urinare.

Aceasta se întâmplă atunci când corpul este deshidratat sau urina este prea concentrată şi formează cristale în vezică. În timp, acestea se acumulează, formând o piatră.

Potrivit Guinness World Records, cea mai mare piatră de vezică urinară a fost îndepărtată vreodată de la un pacient de 62 de ani la o clinicădin Brazilia şi cântărea 1,9 kg.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private