duminică, decembrie 4, 2022

Cancerul vezicii urinare este al 11-lea cel mai frecvent cancer din Marea Britanie, dar a noua cea mai frecventă cauză de deces prin cancer. Apare atunci când celulele anormale din mucoasa vezicii urinare încep să crească și să se dividă într-un mod necontrolat. La fel ca multe tipuri de cancer, există mai multe semne de avertizare ale bolii de care trebuie să fiți conștienți.

Chirurgul urologic consultant la The Christie Private Care, Jeremy Oates, a explicat mai multe despre cancerul vezicii urinare.

Te-ar mai interesa: MINUNILE există. Tradiții și obiceiuri pentru noap...

El a spus: „Majoritatea cancerelor de vezică urinară (mai mult de 70 la sută din cazuri) sunt superficiale, ceea ce înseamnă că stau pe mucoasa vezicii urinare și nu invadează peretele vezicii urinare și pot fi împărțite în tumori de grad scăzut și de grad înalt.

Tumorile superficiale, de grad scăzut, sunt rareori grave, deși pot provoca simptome problematice și au șanse mari de recidivă.

Tumorile de grad înalt au un risc mult mai mare de a evolua către o boală invazivă musculară, care este o boală mult mai semnificativă și necesită tratamente mai invazive.”

Unele dintre simptomele inițiale la care trebuie să fiți atenți sunt:

Te-ar mai interesa: A fost călugăriță, dar a renunțat la hainele sfint...

  • Sânge în urină
  • Durere – de obicei o senzație de arsură atunci când urinați
  • Durere în partea inferioară a spatelui sau burtă
  • Urinare frecvent.

„Aceste simptome pot fi adesea legate de o serie de afecțiuni non-canceroase mai puțin grave”, a clarificat el.

„Cu toate acestea, dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este important să vă consultați medicul de familie, astfel încât o trimitere și un diagnostic să poată fi puse cât mai repede posibil.”

Dacă cancerul vezicii urinare ajunge într-un stadiu avansat și s-a răspândit, puteți experimenta un set diferit de simptome.

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Acestea sunt:

  • Dureri pelvine
  • Dureri osoase
  • Pierdere în greutate neintenționată
  • Umflarea picioarelor.

Fumul de tutun este cea mai frecventă cauză a cancerului de vezică urinară.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private