marți, mai 30, 2023

Caz șocant. La doar câteva zile după ce o femeie de 42 din Neamț a murit după ce a născut acasă, cu o moașă găsită pe Facebook, o nouă femeie a trecut prin aceeași experiență.

Cu toate că cezariana la domiciliu este o intervenție considerată ilegală în România, din cauza riscurilor pe care le implică această operație atât pentru mamă cât și pentru copil, o femeie de 34 de ani din Târgu Neamț a fost la un pas de moarte după ce s-a hotărât să nască acasă.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Caz șocant. Copil născut prin cezariană acasă

Femeia, în vârstă de 32 de ani, se afla la a cincea sarcină și a născut prin cezariană acasă. A fost ajutată de soțul ei, fost asistent medical, și de soacră, cu ustensile cumpărate pe Internet, conform stirilorprotv.ro.

Bebelușul născut acum are 4,7 kg. După intervenție, femeia a suferit o hemoragie masivă. Soțul a sunat la 112, iar la fața locului a venit o ambulanță.

Echipajul medical a găsit-o pe femeie acasă, conștientă, dar cu hemoragie masivă. Acum, ea este internată la terapie intensivă.

Echipajul de la ambulanță a găsit la fața locului și bisturiul, pansamente sterile, pense și alte ustensile necesare unei astfel de intervenții chirurgicale,fiind pregătiți pentru a face o cezariană, după cum au susținut în fața medicilor.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

„O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu.

Pacienta cu soţul, de la început au premeditat, spunând că sunt pregătiţi pentru că au lucrat în străinătate ca asistenţi medicali”, a declarat Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului din Târgu Neamţ.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Bebelușul a fost evaluat de doctori și este în stare bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private