Sari la conținut

Caz șocant în Neamț. Un bărbat i-a făcut cezariană soției, acasă, cu un bisturiu cumpărat pe Internet. A fost asistat de soacră

I s-a interzis avortul unei sarcini cu risc!
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fătul lui Cox a fost diagnosticat cu trisomia 18, o anomalie care duce la avort spontan, la nașterea unui copil mort sau la deces la scurt timp după naștere.

Caz șocant. La doar câteva zile după ce o femeie de 42 din Neamț a murit după ce a născut acasă, cu o moașă găsită pe Facebook, o nouă femeie a trecut prin aceeași experiență.

Cu toate că cezariana la domiciliu este o intervenție considerată ilegală în România, din cauza riscurilor pe care le implică această operație atât pentru mamă cât și pentru copil, o femeie de 34 de ani din Târgu Neamț a fost la un pas de moarte după ce s-a hotărât să nască acasă.

Caz șocant. Copil născut prin cezariană acasă

Femeia, în vârstă de 32 de ani, se afla la a cincea sarcină și a născut prin cezariană acasă. A fost ajutată de soțul ei, fost asistent medical, și de soacră, cu ustensile cumpărate pe Internet, conform stirilorprotv.ro.

Bebelușul născut acum are 4,7 kg. După intervenție, femeia a suferit o hemoragie masivă. Soțul a sunat la 112, iar la fața locului a venit o ambulanță.

Echipajul medical a găsit-o pe femeie acasă, conștientă, dar cu hemoragie masivă. Acum, ea este internată la terapie intensivă.

Echipajul de la ambulanță a găsit la fața locului și bisturiul, pansamente sterile, pense și alte ustensile necesare unei astfel de intervenții chirurgicale,fiind pregătiți pentru a face o cezariană, după cum au susținut în fața medicilor.

„O plagă în zona perineală care a fost, din declaraţiile pacientei, executată de către soţ, care s-au pregătit din timp făcând comandă de pe internet de tot ce au nevoie pentru a executa procedura de cezariană la domiciliu.

Pacienta cu soţul, de la început au premeditat, spunând că sunt pregătiţi pentru că au lucrat în străinătate ca asistenţi medicali”, a declarat Alexandru Pătraşcu, managerul Spitalului din Târgu Neamţ.

Bebelușul a fost evaluat de doctori și este în stare bună.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel