Sari la conținut

O femeie care a rămas cu dureri înfiorătoare după o operație de cezariană a descoperit că medicii au uitat un instrument medical în corpul ei

Medicii au uitat un intrument medical în corpul unei femei după ce i-au făcut o cezariană. O femeie din Kerala, un stat din sudul Indiei, a trăit ani întregi de durere din cauza unei intervenții chirurgicale greșite. Aceasta vrea ca medicii implicați în acest caz să fie pedepsiți.

KK Harshina, de 31 de ani, a spus că a trăit ani întregi cu dureri insuportabile de stomac, iar după o radiografie pe care a făcut-o anul trecut s-a descoperit niște pense chirurgicale uitate în corpul ei, în urma unei operații de cezariană.

Pense chirurgicale în corpul unei femei, în urma operației de cezariană

Harshina a făcut ultima operație de cezariană pentru a-l naște pe fiul ei la Spitalul Colegiului Medical din districtul Kozhikode.

„Nu pot descrie durerea pe care am suferit-o timp de cinci ani”, a declarat femeia.

În urma operației chirurgicale, femeia s-a simțit tot mai rău, având dureri insuportabile de stomac.

„Când m-am plâns, medicii mi-au spus că am dureri pentru că am făcut a treia cezariană. Mi s-a mai spus că și alte femei sunt în aceeași situație”, a mai adăugat Harshina.

După mai multe controale, care au însemnat timp și bani cheltuiți, dar și durere, Harshina a aflat despre adevărata problemă abia în septembrie 2022, în urma unei investigații pentru o infecție urinară. O radiografie a arătat că în corpul ei se află o bucată de metal.

În urma mai multor investigații, metalul s-a dovedit a fi o pereche de pense, de 6 cm lungi și 5 cm lățime. Acestea au fost folosite de medici pentru blocarea vaselor de sânge în timpul operației.

Spitalul Medical din Kozhikode a efectuat o anchetă internă, după ce Harshina a făcut o plângere către ministrul Sănătății din statul ei.

O anchetă guvernamentală a fost blocată, întrucât nu s-a putut urmări originea instrumentelor. Niciuna dintre cele două unități medicale în care femeia a fost operată nu le avea în inventar.

Săptămâna aceasta, în semn de protest, femeia a făcut greva foamei în fața spitalului. Ea cere conducerii ca cei vinovați să plătească.

Deși liderii opoziției locale au convins-o pe femeie să renunțe la greva foamei, ea continuă să stea în fața spitalului: „Voi rămâne aici până mi se va face dreptate”, a spus Harshina.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel