joi, octombrie 21, 2021

Un caz care a ridicat multe semne de întrebare, si care se aseamãnã izbitor de mult cu cel de la Caracal, este cel al Adrianei Motaș, adolescenta din Bârlad care pe 5 martie 2013, pe când avea 17 ani,

a dispãrut de acasã.

Pe 5 martie 2013, Adriana Motaş, pe atunci elevă în clasa a X-a a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza” din Bârlad, a dispărut în timpul unei pauze, după ce a fost luată cu maşina din faţa şcolii de un cunoscut medic chirurg din oraş, care avea o relaţie extraconjugală cu minora.

La fel ca în cazul Alexandrei, si pãrintii Adrianei au primit mai multe telefoane anonime, prin care erau anuntati cã fiica lor a plecat în strãinãtate.

Si prietenul acesteia, Stefan Tofan, a primit un mesaj misterios, prin care era anuntat cã totul este bine. “ Puf nu fi supãrat. Am plekat sã te

acoper pe tn. Sunt bn la Buc lucrez la un club. Ast e tel la colega mea. Vb cu mama si zi cã mã întorc când se terminã tot. Adina”.

În urma verificãrilor efectuate s-a stabilit cã mesajul a fost trimis de pe o cartelã cumpãratã si activatã în luna decembrie 2012 si utilizatã o singurã datã (pentru acest mesaj). În telefonul de pe care s-a trimis SMS-ul nu au mai fost introduse si alte cartele, dar se stie cu certitudine cã mesajul a fost trimis din Bârlad, de unde a fost si achizitionatã. Oamenii legii au crezut cã SMS-ul a fost scris de minorã, deoarece a folosit acelasi stil de redactare si

în alte mesaje expediate înainte de disparitie.

Dosarul a ajuns initial pe biroul sefului de la Investigatii Criminale Bârlad, Cãtãlin Bejinaru Manoilã, care a cercetat cazul mai multe luni, fãrã niciun rezultat.

Dupã un an de la disparitia Adrianei, procurorii vasluieni au dispus clasarea dosarului în care medicul era cercetat pentru omor, iar mai târziu Bejinaru ajunge sef la Politia Vaslui.

După ultimul memoriu înaintat de mama Adrianei Motaş Parchetului General, dosarul privind dispariţia a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru verificări. După mai multe

luni, conducerea PCA Iaşi a retrimis dosarul la Vaslui recomandând procurorilor să finalizeze urmărirea penală până la începutul anului 2017.

Medicul Octavian Marcu, chirurg în cadrul spitalului din Bârlad, a ajuns în cercul suspecţilor, după ce a dat declaraţii contradictorii în acest caz şi a picat testarea poligraf.
Fiind considerat un caz deosebit de grav, reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) au trimis în iulie 2013 doi specialişti pentru a sprijini cercetările anchetatorilor vasluieni.

Supus testării poligrafice, dotorul Marcu a picat întrebarea referitoare

la omor, constatându-se că a avut comportament simulat. Audiat pe parcursul unei nopţi întregi, chirurgul Marcu declarase că a avut de gând să plătească pe cineva pentru a scăpa de fată, însă nu şi-a dus planul la îndeplinire.

Ulterior a susţinut că, după ce a luat fata de la şcoală, a predat-o, la ieşirea din Bârlad, la trei indivizi care aveau un BMV negru. Întrebat de anchetatori dacă ştie unde este fata, doctorul Marcu a declarat că nu poate să spună, că nu se mai poate face nimic pentru ea. Ulterior, a revenit asupra tuturor declaraţiilor, spunând că a fabulat şi nimic din ceea ce a afirmat nu este adevărat, motivând că este labil psihic!

Fără prea multe explicaţii, doctorul Marcu a fost scos din cercul de suspecţi odată cu soluţia de clasare din 2014. În motivarea deciziei, magistraţii au invocat existenţa unui SMS trimis prietenului dispărutei: “Puf nu fi suparat. Am plekat sa te acoper pe tn. Sunt bn la Buc lucrez la un club. Ast e tel la colega mea. Vb. cu mama si zi ca ma intorc cand se termina tot. Adina”.
La șase ani de atunci, nu se știe încă nimic de Adriana Motaș.

Sursa: vremeanoua.ro.

Ultimele stiri