Sari la conținut

Boala care face ravagii printre copiii din România: SIMPTOME. Dr. Adrian Marinescu: „Gradul de gravitate e diferit”

Medicamente pentru copii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Atenționare medici germani privind sănătatea copiilor

Boala care face ravagii printre copii. Infecția cu adenovirus se răspândește rapid în România, mai ales printre copii.

Adenoravirusul vine cu numeroase simptome, de la dureri de cât și tuse, până la complicații ce pot conduce la pneumonie sau meningită.

Care sunt primele semne ale infecției cu Adenovirus

Simptomele pe care le dă infecția cu adenovirus sunt specifice, de cele mai multe ori, unei infecții respiratorii.

Copiii pot face:

  • febră,
  • vărsături/tuse/ochi roșii,
  • stare generală alterată,
  • diaree.

Complicațiile infecției cu adenovirus

În cazul în care febra, diareea sau vărsăturile nu încetează la tratamentul simptomatic după câteva zile, este important ca părintele să meargă la spital cu cel mic. Asta, bineînțeles, după ce a mers la un medic pediatru sau un medic de familie.

Boala care face ravagii printre copiii din România

Virusul se transmite foarte ușor în comunități, precum grădinițe, școli sau chiar creșe. Este foarte important ca părinții să fie atenți la igiena celor mici și să se asigure că se spală foarte bine cu apă şi săpun.

Medicul infecționist Adrian Marinescu atrage atenția asupra faptului că există numeroase localizări pentru infecție, iar simptomele se manifestă diferit, în funcție de locul în care apare infecția.

Printre simptome se pot număra: febră, dureri de cap, tuse, dar și starea generală ușor modificată.

„În momentul în care vorbim de Adenovirus, există multe localizări pentru infecție. Poți să ai o viroză pe care să o numim banală, acea viroză care se rezolvă în câteva zile și care are o simptomatologie precum: febră, tuse și stare generală de rău sau ușor modificată.

Dar poți să ai și otită, poți să ai pneumonie, infecție urinară, infecție digestivă și chiar și meningită și encefalită. Simptomatologia pentru fiecare localizare în parte poate fi diferită și la fel și gradul de gravitate”, a spus medicul Adrian Marinescu, potrivit wowbiz.ro.

Există şi situaţii în care cei mici necesită internare, în cazul în care acest adenovirus dă complicaţii precum bronşiolita, pneumonia sau chiar conjunctivită, la care pot ajunge cei mici, mai ales dacă vorbim de sugari.

În cazul lor, medicii spun că este important să stea în spital pentru că nu trebuie să se deshidrateze foarte mult.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: