joi, februarie 2, 2023

Mai mult de 80 de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat săptămâna trecută, iar aproape jumătate dintre acestea în judeţele Vaslui şi Prahova.

Numărul total de îmbolnăviri de la debutul epidemiei a depăşit 10.500, fiind înregistrate 38 de decese. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 15 – 19 ianuarie au fost raportate încă 86 de cazuri noi de rujeolă, în 12 judeţe şi în municipiul Bucureşti, potrivit news.ro.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

Aproape jumătate dintre cazurile noi au apărut în judeţele Vaslui (23 de cazuri) şi Prahova (20 de cazuri), restul fiind înregistrate în Bucureşti (18 cazuri), Brăila (6 cazuri), Ialomiţa (5 cazuri), Ilfov (4 cazuri), Neamţ (3 cazuri), Teleorman (2 cazuri). Câte un caz de rujeolă a fost confirmat în ultima săptămână în judeţele Bacău, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu şi Vrancea.

Incidenţă mai mare de 99 de cazuri de rujeolă la suta de mii de locuitori se înregistrează în judeţele Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Braşov şi Călăraşi.

Cele mai multe cazuri, respectiv 10.044, au apărut la persoane nevaccinate, cele mai multe din grupa de vârstă 1-4 ani. Numărul total de cazuri de rujeolă înregistrate în România de la debutul epidemiei este de 10.500, dintre care 38 de decese. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Te-ar mai interesa: Urolog: Apa care poate duce la apariția cancerului...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private