miercuri, noiembrie 30, 2022

Ana Porgras, în vârstă de 28 de ani, este ultima campioană mondială a gimnastii românesti.

Aceasta a obținut aurul la bârnă în octombrie 2010 la Rotterdam. Ea a câștigat 3 medalii importante la Mondiale și Europene: aur (2010, bârnă) și bronz (2009, paralele) la CM și bronz (2010, concurs pe echipe) la CE.

Ca sportivă, aveam în jur de 41-42 de kilograme, dar ajunsesem pe la vreo 58 la scurt timp după ce am spus adio gimnasticii.

Într-un interviu acordat recent pentru GSP, Ana Porgras a explicat ce s-a întâmplat cu corpul ei, imediat după ce s-a lăsat de gimnastică:

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

„Ca sportivă, aveam în jur de 41-42 de kilograme, dar ajunsesem pe la vreo 58 la scurt timp după ce am spus adio gimnasticii. Nici nu mai aveam curaj să mă urc pe cântar. Acum am 57 de kilograme, așezate însă altfel pe trup și mă simt foarte OK.

Eram complet derutată, parcă veneam de pe altă planetă. Nu știam încotro să apuc, fiindcă nu mă pricepeam la absolut nimic în afară de gimnastică, de care nu voiam să mai aud, măcar o perioadă. Trăiam un sentiment de inutilitate. Mă tot întrebam ce să fac cu viața mea și așa am ajuns să mă îndrept spre cosmetică, fiindcă e un domeniu care m-a atras dintotdeauna.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Am început să învăț din diferite experiențe și să iau ce e mai bun de la fiecare om cu care am interacționat. Iar mama m-a sprijinit cel mai mult și m-a încurajat.

Mă mai uit uneori la filmulețe cu exercițiile mele ca gimnastă și mă încearcă un sentiment de nostalgie. Sunt mândră de ceea ce am realizat în acest sport. Am avut ceva bănuți puși deoparte când m-am retras din activitate. A venit și renta viageră, care m-a ajutat enorm. Acum primesc în jur de o mie de euro pe lună”.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private