Sari la conținut

Are 10 șuruburi în corp și face parte din echipa națională de gimnastică a României. Iată cine este Andrei Groza, tânărul care face acest sport de la 4 ani

Andrei Groza, denumit și „RoboCop”, face parte din echipa națională de gimnastică a României. Tânărul are 28 de ani și practică acest sport de 24 de ani.

Din 2011, problemele de sănătate s-au ținut lanț. Andrei a suferit în urma accidentărilor și a avut nevoie de intervenții chirurgicale repetate. Cu toate acestea, Andrei nu a renunțat la visul lui și, contrar tuturor experiențelor neplăcute, a continuat să ceară tot mai mult de la el.

Andrei Groza, tânărul cu 10 șuruburi în corp

Sportivul are 8 șuruburi în picioare, două la umeri și a fost supus unei intervenții chirurgicale serioase la spate.

„Gimnastica a început să-mi placă atunci când am început să cunosc oameni care erau dedicați. De multe ori, mergeam la sală, mă gândeam să fie ușa închisă, să nu vină antrenorul, să treacă timpul mai repede” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României.

La 7 ani, Andrei a lăsat tot ce avea în Călan, locul în care s-a născut, și a plecat la Reșița să facă performanță.

„În primii ani, tot timpul îmi doream să mă întorc acasă, eram și mic și nici nu vedeam un progres foarte mare” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României, potrivit SPORTS NET.

Accidentările au început în 2011

În anii care au urmat, o dată cu medaliile și trofeele, pentru gimnast a început o perioadă extrem de grea!

„Accidentările au început în 2011, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, aveam o hernie de disc, care cam tot timpul recidiva și mă blocam la spate. Apoi, înainte de CE din 2012, exact la ultimul antrenament, mi-am rupt degetul, o fractură. În 2014 am făcut fisură de femur, mi-am rupt ligamentul încrucișat și meniscul, în 2015 a recidivat același picior, aceleași probleme, altă operație” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României.

În ciuda accidentărilor și rănilor, Andrei nu a renunțat niciodată la pasiunea lui și a continuat să facă performanță.

„Nici nu mai știu câte șuruburi am, cred că 8 în picioare și două în umeri” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României.

Lucrurile se întâmplă cu un motiv

Când este întrebat de unde mai are putere să o ia din nou de la capăt după atâția ani de accidentari, operații și recuperari, Andrei are un singur răspuns. Dorința și iubirea pentru ceea ce fac, îmi dau putere.

„De fiecare dată spun că așa a fost să fie, nu există să dau vina pe ghinion că, dacă este vorba de ghinion, ar trebui să nu mai ies din casă. E foarte posibil ca atunci când ies din casă să pățesc ceva” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României.

Andrei Groza are planuri mari pentru viitor!

Dacă atunci când s-a apucat de gimnastică, Andrei își dorea să devină campion mondial și olimpic, pentru 2022 și-a fixat un obiectiv pe care vrea să și-l împlinească.

„Anul acesta, vreau să prezint două elemente care să-mi poarte numele, unul la cal și unul la paralele. Pentru asta muncesc” – Andrei Groza, component al lotului național de gimnastică masculină a României.

Cei 10 gimnaști care fac parte din lotul național de gimnastică

 

10 gimnaști fac parte din lotul național de gimnastică masculină a României: Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Răzvan Marc, Emilian Neagu, Vlad Cotună, Andrei Groza, Rafael Szabo, Iulian Bera și Ronald Modoiană.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: