miercuri, octombrie 5, 2022

Ce alimente se scumpesc cu 50%: Sunt chiar cele recomandate ca fiind sănătoase. Producătorii explică motivul scumpirilor și spun că nici nu mai au la vânzare.

Hrana sănătoasă, cea pe care medicii și nutriționiștii ne-o recomandă pentru a ne păstra sănătatea și pentru a preveni sau vindeca anumite boli și afecțiuni, se va scumpi cu 50%.

Motivul? Ei bine, prea scumpe pentru cei mai mulţi români, legumele rămân pe tarabele din pieţe. Nici măcar pentru conservele de toamnă oamenii nu mai cumpără cantităţi mari.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

Lipsa de bani îi face pe români să se orienteze către produse mai ieftine şi chiar mai slab calitative.

Produsele bio, renumite cândva, au ajuns să se strice pe la producători, cererea fiind tot mai mică.

În acelaşi timp toamna vine cu majorări de preţuri pentru aceste produse iar pentru un borcan de zacuscă bio vom putea plăti chiar şi mai mult de 22 de lei începând de săptămâna viitoare, notează Antena 3.

Și pasta de tomate…

Zacusca, dulceaţa sau chiar şi pasta de tomate se vor scumpi cu până la 50% într-o săptămână.

Pentru a face faţă sumpirilor, românii se îndreaptă spre produse de marcă proprie care sunt ceva mai ieftine pentru că, zic ei, atât îşi mai permit în prezent.

Te-ar mai interesa: Secrete neștiute despre Mercur retrograd. Iată la ...

Odată cu aceste majorări de preţuri, pentru un kilogram de vinete vom plăti mai mult cu 7 lei, de la 8 lei la 15 lei kilogramul iar pentru un kilogram de roşii 12 lei, cu 3 lei mai mult decât în prezent.

Așadar, pe lângă toate celelalte scumpiri – la gaze, la electricitate, la carburanți, la produse de bază, se va scumpi și hrana bio, care oricum era scumpă pentru mulți români. De aici înainte va fi doar un vis imposibil pentru cei mai mulți dintre noi.

Te-ar mai interesa: Alimentul care trebuie scos din dietă. Profesorul ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private