duminică, august 7, 2022

Ce au descoperit medicii în abdomenul Monicăi Pop. Celebrul oftalmolog a oferit noi dezvăluiri după ce a fost operată de cancer pentru a 5-a oară.

„Știe toată lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite („boală letală, boală necruțătoare, boală neiertatoare” etc), în loc de a fi informați corect că e o boală foarte severă, dar tratabilă, și nu de puține ori, vindecabilă!

Te-ar mai interesa: 7 sfaturi de aur: Ce să faci și ce nu trebuie să f...

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum (și… mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc.

În afară de perioadele de spitalizare pentru operatii, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu!

M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și ca medicație oncologică! Inclusiv acum!

Chiar aș fi avut ce să spun! Și din punct de vedere fizic, dar și psihologic!

Foarte important: să facă tratament dar, să nu intrerupa activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc!

Te-ar mai interesa: Băuturi care scad colesterolul. Include-le în diet...

De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook, recent.


Monica Pop, noi dezvăluiri despre a 5-a operație

Medicul oftalmolog a povestit ce probleme post-operatorii a avut. Aceasta are numai cuvinte de laudă pentru medicii care i-au dat încă o șansă la viață.

„A apărut o mică recidivă sub tratament, dar asta este boala – boală severă și gravă, dar de stăpânit. Vă dați seama, când am auzit că trebuie o nouă intervenție chirurgicală – a cincea – și mai ales că sunt și eu medic și știu foarte bine ce înseamnă pentru chirurgi să opereze un abdomen cu patru operații în antecedente.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Acolo sunt niște aderențe foarte greu de ajuns în zona respectivă și știam foarte bine cât este de greu – și pentru ei, și pentru mine. Am depășit lucrul acesta, ce să fac, nu am avut de ales și am ales, și bine am făcut, Spitalul Fundeni, despre care nu știam nimic.

Ce am scris este real și incredibil. Uitați-vă ce se poate întâmpla într-un spital de stat, nu unul privat, condusă secția respectivă de anestezie și terapie intensivă de un medic prof. dr. Dana Tomescu, care nu este o persoană foarte publică, dar este senzațional ce a făcut acolo.

Te-ar mai interesa: Cinci semne că ai un risc crescut de CANCER, potri...

Eu nu pot să cred. Vorba aia, eu tot timpul am fost o apărătoare a colegilor mei și mulți dintre noi am făcut tot ce am putut ca să fie bine pentru pacienți, dar ce am văzut acolo este cu totul ieșit din comun, credeți-mă”, a declarat Monica Pop, miercuri seara, într-o intervenție la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private