joi, iunie 1, 2023

Cercetătorii susțin că persoanele declarate moarte pot să audă inclusiv confirmarea propriului deces de către medici. Fizic, moartea survine când sângele nu mai circulă în creier, ceea ce înseamnă că funcţiile cognitive se opresc aproape instantaneu şi se pierd toate reflexele.

Însă mulți pacienți au activitate cerebrală și după ce inima încetează să mai bată. Astfel că cercetătorii susțin că persoanele declarate moarte pot să audă inclusiv confirmarea propriului deces de către medici, potrivit unor oamenii care au experimentat moartea clinică şi ulterior și-au împărtășit experiențele.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Multe persoane muribunde visează sau au halucinații în care își văd persoanele dragi, în viață sau trecute la cele veșnice. Potrivit specialiştilor, auzul este unul dintre ultimele simțuri pe care le pierzi înainte de a muri.

Un medic a explicat ce se întâmplă cu corpul tău atunci când mori. În primul rând, inima ta începe să bată mai încet, sângele va fi pompat în corpul tău mai lent, iar tensiunea arterială va scădea. De asemenea, omul se simte liniștit în acele momente.

Respirația devine mult mai grea și mai zgomotoasă, unii oameni pierzându-și simțurile gurii și ale gâtului. De asemenea, respirația devine mai lentă și mai superficială. Pot exista și pauze în respirație până când, în cele din urmă, plămânii se vor opri. Inima ta se va opri la câteva minute după ce nu mai primește oxigen.

Te-ar mai interesa: Ministerul Sănătății vrea să-i facă medici de fami...

Cercetările publicate la începutul acestui an indică faptul că ai putea intra chiar într-o stare de meditație. Un pacient cu epilepsie a fost conectat la o electroencefalogramă (EEG) înainte de a avea un atac de cord.

În ultimele 30 de secunde ale bătăilor finale ale inimii pacientului a fost observată o creștere a undelor cerebrale specifice. Aceste unde, cunoscute sub numele de oscilații gamma, sunt legate de lucruri precum recuperarea memoriei, meditația și visarea.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Ce aud oamenii înainte să moară

Acest lucru ar putea însemna că simțim că vedem un film cu cele mai bune amintiri ale noastre înainte să murim. Părțile creierului care au fost activate în acest studiu sugerează că am putea intra într-o stare de vis pașnică care este similară cu meditația. Potrivit evz.ro, cercetătorii cred că s-ar putea să mai auzi niște sunete în ultimele secunde din viață, în ciuda faptului că nu reacționezi.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Privind activitatea creierului la pacienții cu comă în 2019, ei au prezis că o anumită formă de conștientizare ar putea fi posibilă înainte de moarte. Chiar dacă auzi ce se întâmplă în jurul tău, nu poți să înțelegi. „Nu avem nicio modalitate de a investiga ceea ce experimentează oamenii în timpul morții. Cercetări recente arată cum creierul răspunde la zgomotele din cameră”, potrivit The Sun.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Ce se întâmplă în orele și minutele dinaintea morții

Pe măsură ce momentul decesului se apropie, se întâmplă des ca persoana respectivă să respire mai lent sau, din contră, să respire sacadat, zgomotos, pentru că simte că nu are destul aer. Sau se poate întâmpla să ia 1-2 guri de aer și apoi să facă o pauză lungă, să nu respire deloc câteva secunde. Aceste schimbări în ritmul de respirație sunt cauzate de reducerea fluxului sangvin.

Unii se pot îneca și încep să gâlgâie, deoarece secrețiile stagnează în gât și corpul nu mai are forța să le elimine. Confuzia din ultimele clipe de viață poate duce la neliniște, mișcări necontrolate ale corpului.

Circulația sângelui este îngreunată, ceea ce înseamnă că inima bate mai rar, pielea devine palidă, capătă o nuanță cenușie, în special în zona picioarelor și a mâinilor. De asemenea, muribundul poate transpira abundent și ochii i se măresc, iar într-un final își pierde cunoștința.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private