Sari la conținut

Ce regretă oamenii înainte de moarte? Mărturiile cutremurătoare ale medicului preot care a asistat mii de muribunzi

Ce regretă oamenii înainte de moarte? Bogdan Chiorean, managerul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cluj, a îngrijit mii de bolnavi aflați pe patul de moarte, cei mai mulți dintre ei oameni care nu își mai găseau loc nici măcar în spitale.

Bogdan Chiorean este absolvent de Teologie, la Alba-Iulia, dar şi de Medicină, la Cluj-Napoca. În prezent, este preot şi manager al Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Ierarh Nectarie” din Cluj-Napoca.

Medicul preot a dezvăluit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, care sunt cele mai mari regrete pe care le au oamenii aflați pe patul de moarte, invitându-și urmăritorii la o reflecție profundă a vieții.

Un preot le cere oamenilor să nu mai creadă în conspirații și să-și vaccineze copiii: Să terminăm cu prostiile, să ne informăm mai bine | Digi24

Ce regretă oamenii înainte de moarte? Mărturiile cutremurătoare ale medicului preot care a asistat mii de muribunzi

„Unii au spus că le pare rău pentru cât s-au grăbit în viață.

Alții, dimpotrivă, erau nemulțumiți de lentoarea ce i-a făcut să piardă momente esențiale.

Am întâlnit și dintr-aceia care regretau lucrurile făcute, și tot astfel, oameni cărora le părea rău pentru atitudinea pasivă, lipsită de curaj, ce i-a împiedicat să fie prezenți.

Unii și-au înmulțit talantul până la epuizare, alții l-au îngropat de teama eșecului: regrete din ambele tabere, în părți egale.

Apoi, paradoxal, ceea ce regretă unii, pe alții i-a bucurat.

Cred că unul dintre marile atribuite ale Lui Dumnezeu este că reușește să ne trateze individualizat. Că n-are măsuri unicat prin care să-i cearnă pe toți și să se uite în final mirat la rezultate, ci, dimpotrivă, are câte-o măsură personalizată pentru fiecare.

Acum doar intuim. Posibil să-ncurcăm regretele cu bucuriile. Dincolo, însă, lucrurile se vor vedea ca-n oglindă.

Cât am reușit să le identificăm corect va fi criteriul ce-o să așeze inimile pe mărimi”, a scris Bogdan Chiorean pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel