luni, decembrie 6, 2021

O echipa de cercetatori de la Scoala de medicina a Universitatii din Colorado a studiat bolile la care sunt predispusi oamenii, in functie de culoarea ochilor.

Astfel, potrivit studiului realizat de americani, culoarea ochilor poate fi un indiciu în ceea ce priveste riscul de a dezvolta anumite boli. Este vorba despre boli de natura cutanata in mare parte care au incidenta mai mare la persoane cu o anumita culoare de ochi.

Te-ar mai interesa: Medicul Vasi Rădulescu, despre varianta Omicron: „...

Asadar, specialistii din SUA au monitorizat aproape 3.000 de persoane care sufereau de vitiligo, boala care duce la aparitia unor pete albe pe piele. Dintre acestia, 27% aveau ochiii albastri sau gri, 30% ochii versi si 45% ochii caprui. Luand in calcul ca distributia normala a populatiei din SUA este de 52% ochi albastri/gri, 27% caprui si 22% verzi, concluzia a fost una singura: vitiligo apare mai rar la persoanele cu ochi albastri si mai des la cele cu ochi caprui.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri