vineri, iulie 10, 2020

In functie de ingrediente si de dozele de substante active pe care le contin, produsele antiageing actioneaza fie preventiv, pentru a intarzia aparitia primelor riduri, fie pentru a le atenua pe cele deja aparute.

Dupa varsta de 30 de ani, ai nevoie de ceva mai mult decat de o crema buna, hidratanta pentru a-ti ingriji tenul. Gravitatia incepe sa-si spuna cuvantul, iar pielea si tesutul conjunctiv care ancoreaza tegumentul isi pierd din tonicitate.

Citește și:

Mai mult, celulele produc cantitati insuficiente de colagen si de elastina, fibrele care confera pielii elasticitate. Cu cat timpul trece, pielea „se lasa” si apar ridurile. Produsele dermatocosmetice contin cocktailuri de ingrediente care actioneaza pe diverse cai pentru a reda supletea pielii, special create pentru diferite grupe de varsta.

  1. Vitaminele au efect antioxidant

Vitaminele A, C, E si F sunt ingrediente indispensabile pentru prevenirea si pentru estomparea ridurilor, cu puternic rol antioxidant. Ele neutralizeaza radicalii liberi, niste molecule instabile de oxigen care se formeaza in urma expunerii la fumul de tigara, la poluare, la stres sau la ultraviolete. Ei ataca ADN-ul si membranele celulelor si le grabesc degradarea si chiar moartea. Printre cei mai puternici antioxidanti se numara retinolul si tretinoinul, derivati ai vitaminei A. Pentru ca o crema sa fie eficienta impotriva ridurilor are nevoie de doze mari de vitamine antioxidante. De exemplu, vitamina C este insuficienta in concentratii mai mici de 10%, iar esteticienii recomanda cremele si serurile ce contin vitamina C pura. Vitamina C stimuleaza formarea de colagen si il fortifica pe cel deja existent.

Citește și:

 

Continuarea pe Lyla.ro

Parteneri