luni, octombrie 3, 2022

Ce diagnostic a primit actorul Alexandru Arșinel după ce a ajuns la spital. În momentul de față, starea de sănătate a marelui actor de comedie este fragilă. Medicii sunt rezervați în declarații. Iată ce diagnostic neașteptat a primit maestrul. 

Starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel, în vârstă de 83 de ani, este din ce în ce mai rea. În weekend, actorul a fost transportat la spital, după ce a acuzat stări de rău, iar ambulanța a venit la azilul la care acesta locuia.

Te-ar mai interesa: Curățarea plămânilor acasă. Rezultatele apar imedi...

Angajații clinicii s-au îngrijorat şi au solicitat de urgenţă ajutorul unui echipaj de ambulanță. Marele actor de comedie a fost internat la un spital din centrul Bucureștiului, iar în prezent se află sub atenta supraveghere a medicilor. Acum se află la ATI, iar medicii, în urma unor analize, au descoperit o infecție nosocomială, o afecțiune periculoasă.

Ce est infecția nosocomială?

Este acea infecție care nu este prezentă sau care nu se află în perioada de incubație în momentul în care pacientul s-a internat în spital  și se supraadaugă bolii pentru care pacientul s-a internat. Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale.

Te-ar mai interesa: Medic: „Acest obicei face ca incidenţa cance...

Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei această infecție este post-operatorie.

Medicii sunt rezervați

Doctorii nu au dorit să ofere un răspuns concret familiei și așteaptă să vadă evoluția lui și în zilele următoare. Alexandru Arșinel se confruntă de mulţi ani cu probleme serioase de sănătate. În 2013, actorul a suferit o intervenție chirurgicală de transplant renal, iar de multă vreme a fost diagnosticat cu diabet zaharat și cu hipertensiune arterială. Specialiștii i-au montat și un stent pe artera interventriculară anterioară a inimii.

Te-ar mai interesa: Boala care provoacă mai multe decese decât canceru...

Starea de sănătate a lui Arșinel s-a agravat

Starea lui de sănătate s-a agravat. Arșinel nu are probleme cu transplantul renal realizat la Cluj de profesorul Mihai Lucan. Mai multe persoane au declarat că transplantul este funcţional. Familia nu vrea să ofere detalii despre actor nici măcar colegilor lui de la teatrul „Constantin Tănase”, considerând că este prea devreme pentru a da un verdict.

„Fiul lui, unul dintre ei, i-a luat telefonul, noi credem că dacă Arși ar fi mai OK, nu s-ar întâmpla așa ceva. Noi nu am mai vorbit cu el de două luni. Este o secretomanie totală vizavi de el, înțelegem că familia vrea să îl țină protejat, dar poate pentru el ar fi bine să își vadă colegii, prietenii.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci gutui zilnic. Benefici...

Chiar și dacă ar fi foarte grav, suntem convinși că revederea cu noi i-ar face poate o mare bucurie, poate și o ameliorare a stării de sănătate a dânsului!”, au dezvăluit angajații teatrului de revistă pentru CANCAN.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private