duminică, august 1, 2021

Ibuprofenul în cazul coronavirusului. După ce pe internet a circulat o informație potrivit căreia ibuprofenul ar agrava simptomele coronavirusului, medicul pediatru Mihai Craiu precizează că aceasta este o informație

falsă. Iată ce a scris pe pagina de Facebook:

Ca de obicei trebuie verificată informația, in ACESTE vremuri tulburi.
Atunci cand venim în contact cu ceva care ne zguduie cu adevărat și care pare să contrazică realități bine dovedite si implementate în protocoalele medicale, vă ROG să verificați de mai multe ori.
Se pare ca așa zisa veste, cu Ibuprofenul si Corticosteroizii care fac rău in COVID-19, este un fake news. Există surse ce susțin că a fost folosit de hackeri siteul ministrului Olivier Veran (ministrul Sănătății in Franța) pentru a răspândi aceasta informatie falsă.

Ibuprofenul

în cazul coronavirusului

MESAJE DE LUAT ACASA:

1. Nu există dovezi care să contraindice folosirea nurofenului sau a cortizonicelor in COVID-19.

2. Pacienții care primesc, ca profilaxie pentru astm, un medicament ce conține orice tip de cortizon inhalator NU TREBUIE să modifice sau să oprească tratamentul cu acest tip de steroizi. Chiar daca ar fi reală vestea citată mai sus ea se referă la ALTCEVA. Steroizii inhalatorii nu produc nivele sistemice semnificative pentru a interacționa cu diversele mecanisme imune, in COVID-19 sau în orice altă boală.

Producătorul Nurofen face precizări

Trebuie să reținem, totuși că nu este indicat să ne tratăm singuri și că trebuie, neapărat să cerem sfatul medicului înainte de a lua orice medicament.

Reckitt Benckiser (RB), producătorul Nurofen, a luat la cunoștință faptul că, în prezent, pe rețelele sociale din Franța circulă mesaje care ridică îngrijorări cu privire la consumul de steroizi și antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv ibuprofen, pentru ameliorarea simptomelor de COVID-19.

Siguranța pacienților este prioritatea noastră numărul unu. Ibuprofenul este un medicament binecunoscut, folosit în deplină siguranță

ani la rândul, pentru reducerea febrei și ameliorarea durerilor. Produsele noastre care conțin ibuprofen sunt folosite cu rezultate bune de milioane de pacienți, din peste 40 de piețe și sunt disponibile ca medicamente fără prescripție medicală de peste 30 de ani. Toate medicamentele sunt strict reglementate, pentru a respecta cerințele autorităților locale din domeniul sănătătii.

Utilizarea în mod adecvat a ibuprofenului și paracetamolului este în continuare recomandată de cele mai multe dintre autoritățile europene din domeniul sănătătii, ca parte a tratamentului simptomatic al COVID-19.

RB nu a luat la cunoștință de existența vreunei situații care să demonstreze că ibuprofenul are un efect advers negativ asupra pacienților care suferă de COVID-19.

Fiind o companie constituită pe valori precum responsabilitatea și prioritizarea adevărului științific, vom continua să analizăm în mod activ orice raport pe care îl luăm la cunoștință și vom continua să colaborăm îndeaproape cu autoritățile de reglementare, pentru a îl evalua în conformitate cu procedurile de farmacovigilență stabilite.

Vom comunica orice informație sau recomandare suplimentară pentru utilizarea în siguranță a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) care ar putea reieși în urmă unei astfel de evaluări. La fel ca în cazul oricărui alt medicament, aducem în vedere pacienților și îngrijitorilor acestora să parcurgă cu atenție și să respecte instrucțiunile de pe ambalaj, precum și pe cele din prospect: informații pentru utilizator.

Surse: https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/self-isolation-advice/

Ultimele stiri

Parteneri