Sari la conținut

Ce efect au suplimentele de omega 3 în cazul persoanelor cu risc cardiac ridicat

Suplimentele alimentare de ulei de peşte, bogat în omega 3, nu au niciun efect în cazul persoanelor cu risc cardiovascular ridicat care primesc deja un tratament medicamentos, conform concluziilor unui vast studiu realizat în Italia.

,,Pe un grup ţintă de pacienţi cu multiple riscuri cardiovasculare (diabet, hipertensiune arterială, colesterol ridicat, tabagism şi obezitate), consumul cotidian de suplimente de omega 3 nu reduce rata mortalităţii”, susţin autorii studiului publicat în ultimul număr al revistei New England Journal of Medicine (NEJM).

O serie de teste clinice precedente susţineau că aceste suplimente pot diminua riscurile cardiovasculare la subiecţii care suferă de insuficienţă cardiacă şi care au avut deja un infarct. Însă suplimentele de ulei de peşte nu au niciun efect preventiv împotriva fibrilaţiei auriculare, o tulburare frecventă a ritmului cardiac, conform rezultatelor unui mare experiment clinic realizat în 2010.

La 12 ani după începerea acestui studiu, atât în cazul participanţilor care au primit omega 3 cât şi a celor care au primit placebo, rata mortalităţii din cauza afecţiunilor cardiovasculare era de aproximativ 12%.

La 12 ani după începerea acestui studiu, rata mortalităţii din cauza accidentelor vasculare cerebrale sau de infarct între cele două grupuri era de aproape 12%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel