vineri, august 19, 2022

Efecte bere. Un studiu realizat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție arată că berea poate fi un aliat de nădejde pentru femeile la menopauză.

Consumată moderat, berea poate ameliora simptomele asociate perioadei post menopauză. Potrivit studiului, berea poate diminua bufeurile de căldură, dacă este consumată zilnic, cu moderație, timp de 12 săptămâni. Rezultatele studiului au arătat totodată o îmbunătățire semnificativă în ce privește transpirațiile nocturne, dar și cele din timpul zilei.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Berea scade anxietatea și nervozitatea

De asemenea, peste 65% din simptomele fizice sunt reduse de consumul moderat de bere. Printre aceste simptome se numără durerile musculare, senzația de oboseală, dificultățile de somn, scăderea forței musculare și a rezistenței fizice, lipsa energiei, pielea uscată, crampele sau durerile de picioare.

Berea, spun specialiștii care au realizat studiul, scade și senzația de anxietate și nervozitate asociată adesea cu perioada în care se instalează menopauza. În plus, berea previne și osteoporoza, afecțiune des întâlnită în cazul femeilor la menopauză. Aceste efecte ale berii sunt date de cantitatile semnificative de siliciu din bere, substanta importanta pentru cresterea si dezvoltarea oaselor la oameni. Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetatorii au studiat modul de fabricare a peste 100 de tipuri de bere si a cantitatii de siliciu din acestea.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Prin consum moderat se înțelege aproximativ 330 de ml de bere, cu o concentrație alcoolică de maximum 5%, pe zi. Indicate sunt berile de tip lager, care au în compoziție concentrații mai mari de hamei și malț, deci sunt o sursă importantă de siliciu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private