vineri, august 7, 2020

Ce efecte are încălzirea climatică asupra pielii? Pielea este învelișul protector al corpului și prima noastră barieră de apărare împotriva pătrunderii unor agenți patogeni în organism (bacterii, substanțe toxice, radiații).

Lumea se schimbă rapid, dar nu într-un mod bun. Acum există mai mulți poluanți atmosferici  considerați cei mai nocivi pentru sănătatea umană. Aceste impurități pot provoca reacții adverse precum alergii, leziuni premature și chiar cancer.

Citește și:

Calitatea aerului, în special poluarea aerului este un factor semnificativ în sănătatea pielii

Conform OMS, sau Organizația Mondială a Sănătății, 92% din populația globală trăiește în orașe care nu ating standardele de calitate a aerului stabilite de organizație. Mai mult, aproximativ 11,6% din totalul deceselor globale sunt asociate cu poluarea din exterior și interior.

Pielea suportă calitatea slabă a aerului și atacul poluării toxice. De fapt, numărul de eczeme și cazuri de acnee sunt direct legate de creșterea poluării aerului în orașele aglomerate. Acest lucru dovedește că deteriorarea pielii noastre nu este doar estetică, ci funcționează la un nivel mai profund.

Metode ușoare de protecție a pielii pe care le puteți utiliza astăzi

Citește și:

Din fericire, există mai multe moduri de a vă proteja pielea împotriva poluării și a calității precare a aerului, în special atunci când petreceți ore întregi la soare, cum ar fi pe plajă:

  • Costumele de baie întregi, costume de scufundare și costume speciale care protejează corpul de radiații, dar și împotriva meduzelor, a nisipurilor și a insectelor de mare;
  • Protecție solară. Totuși una dintre cele mai bune metode de a te feri de razele UV dăunătoare sunt produse cu protecție solara pe care trebuie să o aplicați pe corp;
  • Ritualul de curățare. Îndepărtarea machiajul la sfârșitul zilei, apoi urmați-l rapid cu o spălare facială;
  • Antioxidantii. Luați suplimente sau cumpărați creme pentru a oferi celulelor pielii un impuls sănătos. Unele dintre cele mai bune produse includ vitaminele B3, complexul B, D, C și A;
  • Nicotinamida. Cunoscută sub numele de vitamina B3, este unicul cel mai mare ingredient pentru protecția maximă a pielii împotriva elementelor dăunătoare;
  • Hidratarea. Apa este în continuare cel mai ieftin și cel mai eficient mod de a vă menține pielea sănătoasă, plină și netedă. Bea 8 pahare pe zi sau mai multe dacă stai mai mult timp în aer liber.

Citește și:

Oamenii ar trebui să acorde mai multă atenție pielii lor și să fie sensibili la cât de mult poluează mediul în fiecare zi. Nu uitați să vă hidratați și să luați suplimente, fructe și legume pentru a vă menține pielea sănătoasă și să arate perfect.

Parteneri