Sari la conținut

Ce este B.1.1.7. și de ce este periculos? Lista celor 33 de țări unde a fost descoperită deja noua variantă a coronavirusului

Ce este B.1.1.7. și de ce este periculos? Lista celor 33 de țări unde a fost descoperită deja noua variantă a coronavirusului.

Începând cu prima zi a anului 2021, și Turcia a interzis intrarea călătorilor din Marea Britanie. Autoritățile turce și-au motivat gestul prin faptul că au depistat 15 cazuri de infecții cu noua variantă mai contagioasă, apărută în Marea Britanie.

Toate cazurile identificate cu noua variantă, cunoscută sub numele de B.1.1.7. au fost identificate la călători care au venit din Marea Britanie. În acest fel, Turcia este a 33-a țară în care a fost găsită noua variantă a virusului.

Fahrettin Koca, ministrul sănătății din Turcia, a transmis într-o declarație de presă, potrivit Digi24, că cele 15 persoane infectate cu noua variantă Covid se aflau deja în izolare. Și că, după anchetele epidemiologice efectuate, au fost găsite și izolate persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

Descoperirea cazurilor din Turcia ridică la 33 numărul țărilor în care a fost constatată infectarea cu noua variantă a Covid-19. Și la peste 40 pe cel al statelor care pun în izolare călătorii care vin din Marea Britanie.

Unele țări impun restricții călătorilor, inclusiv cetățeni americani. Aceștia au vizitat, în ultimile săptămâni, țările în care a fost detectată varianta nouă de Covid-19. Spre exemplu, Filipine a extins restricțiile pentru călătorii din Marea Britanie și alte 18 țări, adăugând pe listă Statele Unite după ce în Florida, California și Colorado a fost găsit virusul.

Niciunul dintre persoanele găsite infectate în Statele Unite nu a călătorit însă recent, ceea ce creează temeri privind amploarea circulației noului virus.

B.1.1.7. verbreitet sich: Sechs Fragen und Antworten zur neuen Coronavirus-Variante - Politik - Tagesspiegel

Ce este B.1.1.7. și de ce este periculos?

Virușii dobândesc, în general, mutații în timp, dând naștere la noi variante. Noua tulpină, denumită pe scurt B.1.1.7, reflectă descoperirile recente ale mutațiilor multiple din cadrul SARS-CoV-2, virusul care cauzează boala COVID-19.

Mai exact, aceste variante se încadrează în linia B.1.1.7 de pe arborele genetic al virusului, de unde și denumirea. Științific, noua tulpină este denumită SARS-CoV-2 VUI 202012/01. Acest acronim, care ar putea înlocui cu ușurință orice număr de identificare a vehiculului, reprezintă prima variantă investigată în decembrie 2020.

Varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.7. este periculoasă din cauza riscului crescut de transmitere. Ceea ce are drept consecințe mai multe infectări și mai multe spitalizări într-un moment în care multe țări se luptă deja cu număr crescut de cazuri. Mai ales pe fondul evenimentelor de sfârșit de an, cu mai multe călătorii și mai multe adunări de oameni.

Lista celor 33 de țări unde a fost descoperită deja noua variantă a coronavirusului

Lista țărilor care au identificat infecții cu varianta a crescut rapid și începând de vineri include:  Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, China, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania , Islanda, India, Irlanda, Israel, Italia, Japonia, Iordania, Liban, Malta, Olanda, Norvegia, Pakistan, Portugalia, Singapore, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția și Emiratele Arabe Unite, precum și Taiwan.

Noi variante ale virusului SARS-CoV-2, în lume: 501.V2 și B.1.207

În Africa de Sud, a apărut o versiune similară a virusului, care se aseamănă cu  B.1.1.7. Potrivit oamenilor de știință care au detectat-o, această variantă din Africa de Sud, cunoscută sub numele de 501.V2, a fost găsită în până la 90% din probele ale căror secvențe genetice au fost analizate acolo de la mijlocul lunii noiembrie.

Autoritățile britanice au declarat că au detectat două cazuri ale variantei identificate în Africa de Sud. În ambele cazuri, persoanele infectate au fost în contact cu persoane care au călătorit în Marea Britanie din Africa de Sud în ultimele săptămâni. Elveția, Finlanda, Australia, Zambia și Franța au detectat, de asemenea, această variantă.

În 24 decembrie, șeful Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Africa, John Nkengasong, a anunțat descoperirea unei alte variante. De data aceasta în Nigeria, numită B.1.207.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel