Sari la conținut

Ce este indicele de masa corporala si cum tii cont de el. Metoda exactă care iti calculeaza greutatea

Indicele de masa corporala, martorul sincer care iti arata daca e cazul sa te apuci de slabit.

Indicele masei corporale (IMC) – in engleza BMI – este un indicator recunoscut de calculare a greutatii corporale ideale, in functie de inaltime. De asemenea, indicele masei corporale arata in ce categorie de grasime corporala se incadreaza fiecare persoana. Totusi, referitor la intrebarea ce este indicele masei corporale, este bine sa stii ca metoda nu este relevanta pentru greutatea copiilor, gravidelor, sportivilor si varstnicilor, potrivit popsugar.co.uk.

Cum se calculeaza IMC

Indicele de masa corporala se calculeaza impartind greutatea in kilograme la inaltimea masurata in metri ridicata la patrat. De exemplu, daca greutatea ta este de 59 de kilograme, de exemplu, și ai inaltimea de 1,65 de metri, IMC-ul tau este 59/1.65×1.65, adica 21,7.

Totuși, indicele masei corporale nu iti poate oferi date despre nivelul de grasime din corp. Asta inseamna ca, pentru a avea suficienta masa musculara si mai putina grasime, e bine sa combini dieta cu exercitii fizice.

Care sunt grupele de valori pentru IMC

Potrivit standardelor, greutatea normala la adulti corespunde unui de indice de masa corporala intre 18.5 şi 24.9. Valorile sub sau peste acest interval indica probleme de greutate.

-18,49 sau mai putin –Subponderal

-intre 18,50 și 24,99 – Greutate normala

-intre 25,00 și 29,99 – Supraponderal

-intre 30,00 și 34,99 – Obezitate (gradul I)

-intre 35,00 și 39,99 – Obezitate (gradul II)

-40,00 sau mai mult – Obezitate morbida

Citeste continuarea…

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel