luni, aprilie 19, 2021

Mătreața este o problemă medicală manifestată de multe persoane, fiind un disconfort atât din punct de vedere estetic, cât și din cauza manifestărilor pe care le provoacă. Aceasta poate avea mai multe

cauze și se poate dezvolta la orice vârstă.

Mătreața, numită și dermatită seboreică, are diferite forme și se poate manifesta sub forme ușoare sau severe, în funcție de persoană. aceasta poate fi cauzată de predispoziția genetică, de factori externi sau de factori emoționali.

Dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, a explicat pentru Antena 3 ce este mătreața, cum se manifestă și, de asemenea, cum putem preveni afecțiunea.

Ce este mătreața și cum o putem preveni?

„Această afecțiune este foarte neplăcută, atât din punct de vedere cosmetic pentru că arată urât cât și din punct de vedere

al senzațiilor. Medical, o numim dermatită seboreică și poate îmbrăca mai multe forme”, a explicat dermatologul.

O afecțiune neplăcută, atât din punct de vedere estetic, cât și din cauza senzațiilor pe care le provoacă

„Dermatita seboreică poate să îmbrace mai multe forme, de la forme ușoare în care cojițele sunt subțirele până la formele foarte groase încât dacă ne scăpinăm în cap dă sângele”, a spus medicul dermatolog.

Poate fi cauzată de diferiți factori

Există factori genetici, de mediu, factori de alimentație și factori emoționali. Odată apărută, tendința rămâne toată viața.

De câte ori ne va fi greu, când vom fi stresați, când vom avea conflicte, examene, probleme, perioade de insomnie sau perioade de suferințe atunci se declanșează din nou mătreața.

Ce înseamnă dermatita seboreică la bebeluși

În primele două luni de viață dermatita seboreică înseamnă de obicei o descărcare a hormonilor mamei din timpul sarcinii. De regulă, această mătreață trece fără îngrijiri speciale.

La adolescenți mătreața este frecventă

Dacă acum 20-30 de ani mătreața apărea pe la 14-15 ani, nu mai este nimic ciudat ca un copil de 9-10 ani să aibă mătreață. De regulă e vorba de

un complex de factori în aceste cazuri.

Cum prevenim mătreața. Dieta contează foarte mult!

Băuturile cofeinate, băuturile acidulate, laptele de vacă dar și mezelurile influențează dermatita seboreică.

 

Ultimele stiri

Parteneri