Sari la conținut

Ce este meningita, infecția care l-a ucis pe legendarul chitarist  Jeff Beck? Semnele pe care nu trebuie să le ignori: debutează brusc

Ce este meningita. Jeff Beck, legendarul cântăreț rock al cărui nume este sinonim cu jass, blues și rock and roll pentru contribuția sa extraordinară la muzica rock, a murit marți, a postat familia sa pe Instagram.

Numit adesea drept unul dintre cei mai mari chitarişti ai tuturor timpurilor, Beck – ale cărui degete mari erau asigurate pentru 7 milioane de lire sterline – era cunoscut ca un inovator pasionat.

A fost pionierul jazz-rock-ului, a experimentat cu efecte fuzz şi distorsiuni şi a deschis calea pentru subgenuri, cum ar fi psych rock şi heavy metal de-a lungul carierei sale. A fost câştigător de opt ori Grammy, câştigător al premiului Ivor Novello pentru contribuţia remarcabilă la muzica britanică şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Muzicianul, în vârsă de 78 de ani, care a devenit faimos ca membru al grupului Yardbirds, suferea de o infecție numită meningită bacteriană. 

„În numele familiei sale, vă anunțăm cu profundă tristețe vestea morții lui Jeff Beck. După ce a contractat brusc meningită bacteriană a murit liniştit. Familia lui cere intimitate în timp ce procesează această pierdere extraordinară”, a postat echipa sa pe pagina sa de Instagram.

De când a apărut vestea dispariției lui Beck, a existat o mulțime de discuții despre meningita bacteriană.

Iată tot ce trebuie să știți despre această infecție bacteriană care pune viața în pericol.

Ce este meningita bacteriană

Meningita este inflamația meningelor, care formează cele trei straturi care acoperă craniul și canalul vertebral, acoperind materia creierului și măduva spinării. În termeni mai simpli, atunci când inflamația este declanșată de pătrunderea bacteriilor, se numește meningită bacteriană.

Meningita bacteriană este o afecțiune care pune viața în pericol. Experții spun că inflamația poate fi cauzată de mulți factori, inclusiv agenți infecțioși precum virușii și bacteriile, precum și cauze neinfecțioase, cum ar fi tulburările autoimune, cancerele și chiar reacțiile la medicamente.

Meningita bacteriană: Cauze

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), meningita bacteriană poate fi declanșată din cauza mai multor factori care includ următorii:

  • Pneumonie cu streptococ
  • Streptococ de grupa B
  • Neisseria meningitidis
  •  Haemophilus influenzae
  • Listeria monocytogenes
  • Escherichia coli

Simptomele meningitei bacteriene

Simptomele meningitei includ debut brusc

Alte simptome includ:

  • Greață
  • Vărsături
  • Fotofobie (ochii sunt mai sensibili la lumină)
  • Alterarea stării mentale (confuzie)

Tratamentul sau prevenirea meningitei bacteriene

Potrivit experților în sănătate, meningita bacteriană în tot felul de cazuri este tratată cu antibiotice adecvate. Acestea sunt prescrise de un expert calificat, prin urmare, trebuie să consultați imediat un medic ori de câte ori apar astfel de simptome.

Antibioticele se administrează pe o durată prelungită, 3-6 săptămâni în majoritatea cazurilor.

În unele cazuri grave de infecții se acordă îngrijiri externe de susținere. Îngrijirea de susținere include gestionarea căilor respiratorii, menținerea oxigenării și administrarea de lichide intravenoase suficiente.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: