
Gestul banal care te predispune la meningită. Cât de gravă este această afecțiune și cum o poți evita?

Există 3 forme de meningită: meningita bacteriană, meningita virală și meningita fungică. Primele două sunt contagioase și, în consecință, obiceiurile personale pot determina dezvoltarea afecțiunii. Meningita bacteriană și meningita virală se transmit aerogen, precum alte viroze. Dintre cele două forme contagioase, meningita bacteriană este mai severă, în timp ce meningita virală se poate trata mai ușor. Cu toate acestea, dacă manifestați simptome specifice, un control medical amănunțit este necesar. Care este gestul banal care te predispune la meningită și de ce este esențial să îl eviți?
Te-ar mai interesa: Acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat cu fața Andei Adam...
„Trebuie să știm ce înseamnă meningita. Este o boală agresivă, o boală care are un debut parșiv. Întâi te doare capul, faci febră, starea generală se modifică. După care începe un galop și, în șase-opt ore, poți să ai, la nivelul corpului, ceea ce noi numim pete mici, maronii, violacee care, de fapt, înseamnă sufuziuni”, explică Valeria Herdea, medic, potrivit DC News.
„Atenție mare: se transmite aerogen ca orice altă viroză. Nu ne gândim că ne putem îmbolnăvi de meningită. Lucrurile sunt atât de serioase și evoluează atât de rapid încât pur și simplu ne trezim că această infecție merge foarte repede. Atenție la grupa de vârstă 1-5 ani, atenție la adolescenți, atenție la aglomerările de copii. Unul dintre ei poate fi purtător, iar altul să fie epuizat, pur și simplu a făcut un efort intelectual mai mult timp sau nu întotdeauna alimentația este grozavă. De asemenea, există comportamentul la risc al adolescenților: se sărută, mănâncă din același sandviș, beau din aceeași sticlă, se sărută. Ne putem îmbolnăvi foarte ușor de meningită”, adaugă medicul.
Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.