Sari la conținut

Ce este pâinea lui Dumnezeu sau pâinea biblică și cum se prepară ea

Pâinea lui Dumnezeu nu este doar un aliment, ci și expresia care descrie un comportament sau un om bun și complet.

Așa este pâinea lui Dumnezeu, un aliment complet care poate asigura fără probleme necesarul nutritiv și aportul energetic al unui adult, conținând inclusiv proteine. Știm că atunci când spunem proteină ne gândim la surse de origine animală, însă medicii și cercetătorii au început să vorbească din ce în ce mai des despre proteinele complete vegetale, o variantă optimă pentru persoanele care doresc să înceteze consumul de carne, din varii motive.

Pâinea lui Dumnezeu, pâinea Ezekiel sau pâinea biblică este pâinea realizată conform versetului de la Iezechiel 4, 9: „Ia-ți grâu și orz, bob și linte, mei și alac (specie de grâu foarte rezistentă, cu un singur bob în spic, ce se cultivă în regiunile muntoase), toarnă-le într-un vas și-ți fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să șezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele“.

Citeste si:

Se crede că rețeta biblică de pâine a fost menită să ajute pe oameni să supraviețuiască foametei în timpul asediilor viitoare. Anumite cereale, cum ar fi orzul și meiul, au fost considerate de-a lungul istoriei un fel de mâncare a omului sărac. Aceste boabe pot rezista perioadelor de secetă sau îngheț, iar atunci când sunt germinate și combinate cu alte boabe, devin o sursă de proteine complete, excelente pentru hrana populației.

Beneficiile pâinii Ezekiel, potrivit specialiștilor de la www.organicfacts.net

Reglează zahărul din sânge

Datorită nivelului scăzut al carbohidratilor, această pâine are un impact mai mic asupra glicemiei. Nivelul scăzut al carbohidraților se datorează faptului ca boabele vor folosi energia din amidon pentru a începe să crească. Pâinea Ezekiel este o alegere ideală pentru persoanele expuse riscului de diabet zaharat sau care suferă deja de această afecțiune.

Îmbunătățește digestia

Există niveluri mai ridicate de fibre dietetice găsite în această pâine decât în pâinea albă sau integrală. Așadar îmbunătățește tranzitul intestinal, elimină constipația și reglează digestia.

Îmbunătățește funcția hepatică

Pâinea Ezekiel conține un nivel mai scăzut de grăsimi decât pâinea tradițională pe bază de cereale și este asociată cu o funcție mai sănătoasă a ficatului, inclusiv o eliminare mai rapida a toxinelor.

Cum se prepară pâinea lui Dumnezeu

🍞½ cană făină de orez,

🍞 ¼ cană făină de boabe de fasole sau bob

🍞 ¼ cană făină de mei

🍞 1 cană făină de grâu spelta,

🍞 ½ cană făină de linte,

🍞 ¼ cană ulei de măsline,

🍞 1 lingura de sare,

🍞 maia din drojdie, apă

Mod de preparare:

🍞 Se prepară maiaua din apă caldă cu puțin zahăr, în care se dizolvă drojdie de bere proaspată și se îngroașă cu puțină făina de grâu spelta; se lasă o jumătate de ora la cald, până începe sa crească.

🍞 Se amestecă toate tipurile de făina și se adaugă maiaua diluată cu 200 ml apă la temperatura camerei în care ați pus și sarea, apoi uleiul și se frământă.

🍞 Dupa ce s-a încorporat toată făina, se lasă la dospit, acoperind aluatul; temperatura trebuie să fie constantă și mai ridicată.

🍞 Se porționează pâinea Ezechiel în forme rotunde, ca niște chifle și se coace la foc potrivit.

Painea Ezechiel este recomandată frecvent în planurile de dietă, deoarece această pâine reprezintă o alternativă mai sănătoasa la pâinea albă și chiar la pâinea neagră. Mai mult, este atât de nutritivă încât poate reprezenta o masă în sine, mai ales în zilele de post.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.