vineri, iunie 18, 2021

Proteine complete pentru vegetarieni și vegani. Proteinele sunt viață, nu putem trăi fără ele. Pentru a fi complete, proteinele trebuie să conțină 9 aminoacizi esențiali.

20% din mușchii tăi, țesuturile

și celulele tale sunt alcătuite din proteine. Din fericire, meniurile vegetariene conțin o paletă vastă de aminoacizi.

Aminoacizii, adesea menţionaţi ca blocuri de proteine, sunt compuşi care deţin roluri critice în buna funcţionare a corpului dumneavoastră. Sunt necesare pentru procese vitale, cum ar fi construirea de proteine, sinteza hormonilor şi a neurotransmiţătorilor.

Unii aminoacizi pot fi luaţi în formă de supliment pentru un mod natural de a stimula performanţa atletică sau de a îmbunătăţi starea de spirit.

Iată 5 dintre sursele de proteină completă

vegetală ce îți vor asigura o viață sănătoasă și o dietă echilibrată

HRIȘCA

Ajută la îmbunătățirea sistemului circulator și scade colesterolul rău din sânge.

QUINOA

Abundă în fibre, magneziu, fier și mangan. Este un înlocuitor minunat pentru orez.

OREZUL ȘI FASOLEA BOABE

Aceste proteine sunt grozave împreună, pentru refacere, după efort intens. Accelerează imunitatea și asigură un bun ritm cardiac.

PÂINEA BIBLICĂ

Pâinea Ezekiel sau pâinea biblică este pâinea realizată conform versetului de la Iezechiel 4, 9: „Ia-ți grâu și orz, bob și linte, mei și alac (specie

de grâu foarte rezistentă, cu un singur bob în spic, ce se cultivă în regiunile muntoase), toarnă-le într-un vas și-ți fă din ele atâtea pâini, câte zile ai să șezi culcat pe partea stângă; că trei sute nouăzeci de zile ai să mănânci din ele“.

Se crede că rețeta biblică de pâine a fost menită să ajute pe oameni să supraviețuiască foametei în timpul asediilor viitoare. Anumite cereale, cum ar fi orzul și meiul, au fost considerate de-a lungul istoriei un fel de mâncare a omului sărac. Aceste boabe pot rezista perioadelor de secetă sau îngheț, iar atunci când sunt germinate și combinate cu

alte boabe, devin o sursă de proteine complete, excelente pentru hrana populației.

SPIRULINA

Alga minune, care devine o proteină completă dacă îi adaugi nuci, ovăz, cereale și semințe.

Ultimele stiri

Parteneri