sâmbătă, mai 28, 2022

Ce este tiroidita lui Hashimoto? Principalele semne și factorii de risc. Diagnostic și tratament.

Tiroidita Hashimoto este o boală autoimună care duce la iritarea glandelor tiroide. Bolile autoimune sunt marcate de producerea de anticorpi care atacă sistemul imunitar al organismului.

Tiroidita Hashimoto se dezvoltă atunci când organismul produce anticorpi care atacă celulele glandei tiroide. Această afecțiune poate împiedica producția de hormon tiroidian și poate duce la hipotiroidism.

Te-ar mai interesa: Acuzații grave la adresa unui medic cunoscut! Paci...

Tiroidita Hashimoto – Biogyn

Tiroidita Hashimoto. Factori de risc

Boala afectează cu predilecție femeile de vârsta a II-a, însă poate să apară și la bărbați, la femeile de toate vârstele sau la copii.

Simptomele acestei afecțiuni pot fi prezentate diferit la diferite persoane. Poate varia de la persoanele care suferă de o tiroidă hiperactivă (hipertiroidism sau hashitoxicoză) până la tiroida subactivă (hipotiroidism).


Iată câteva semne ale tiroiditei Hashimoto la care trebuie să fiți atenți:

Ți-a bătut inima neobișnuit de repede în ultima vreme? Dacă da, atunci este esențial să consultați un profesionist din domeniul sănătății fără întârziere, deoarece ar putea fi un semn de probleme de sănătate, cum ar fi tiroidita Hashimoto.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

  • Oboseală excesivă

Tiroidita Hashimoto poate duce la dezechilibru hormonal în organism. Acest lucru poate duce la scăderea energiei și la o creștere a oboselii. Oboseala pe termen lung nu trebuie trecută niciodată cu vederea.

  • Mușchi slăbiți

Dacă mușchii tăi par mai slabi decât de obicei, nu ignora acest semn evident de disconfort fizic, deoarece ar putea fi un indicator al tiroiditei Hashimoto.

  • Modificarea bruscă a greutății

Tiroidita Hashimoto poate duce la modificări bruște ale greutății. Orice fel de pierdere sau creștere bruscă în greutate nu trebuie ignorată, deoarece ar putea fi un semn al unei probleme de sănătate subiacente.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

  • Tulburări de sănătate mintală

Tiroidita Hashimoto poate afecta sănătatea mintală a persoanelor. Acest lucru poate crește riscul de a dezvolta probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia, anxietatea, stresul etc.


Diagnostic și tratament

Fiind o boală autoimună, tiroidita Hashimoto nu poate fi prevenită. Cu toate acestea, cu un diagnostic în timp util și cu metode de tratament adecvate, această afecțiune poate fi gestionată bine.

Diagnosticul tiroiditei Hashimoto implică evaluarea istoricului medical familial, examenul fizic, markerii tiroidieni și starea generală de sănătate.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

Tratamentul este facilitat în funcție de vârstă, sex, nivelul tiroidei și starea de sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private