miercuri, septembrie 23, 2020

Prima cercetare despre definirea deviaţiilor sexuale, a fost realizată în Motreal, Canada şi este bazată pe faptul că multe teorii despre fanteziile sexuale deviante încorporează conceptul fanteziilor atipice sau parafilie, şi anume atracţia sexuală faţă de anumite obiecte, situaţii sau indivizi.

Dorinţa bărbaţilor de a face sex cu două femei în acelaşi timp este perfect normală, iar pentru femei tema preferată pentru ce se petrece în aşternuturi este cartea „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, unde supunerea este sarea şi piperul.

Citește și:

Oamenii de ştiinţă sunt însă de părere că până acum, literatura ştiinţifică nu a descris ce fantezii sunt, de fapt, neobişnuite. Christian Joyal, conducătorul studiului, susţine că din punct de vedere clinic, fanteziile sexuale patologice sunt recunoscute. „Acestea includ sexul neconsimţit, presupun durere sau sunt fantezii absolut necesare în obţinerea plăcerii. Obiectivul nostru principal a fost să specificăm normele fanteziilor sexuale, un pas esenţial în definirea patologiilor şi, după cum ne aşteptam, există mai multe fantezii comune decât atipice”, a declarat bărbatul, potrivit „Daily Mail”.

Citește și:

Studiul a fost desfăşurat pe membri adulţi ai comunităţii, autorii studiului interogând peste 1.500 de persoane, jumătate femei, jumătate bărbaţi, iar subiecţii au fost rugaţi să îşi descrie în detaliu fanteziile sexuale preferate. Cercetătorii au fost surprinşi să observe că natura fanteziilor variază, câteva dintre acestea putând fi considerate, statistic, rare, neobişnuite sau tipice. „Deloc surprinzător, însă, bărbaţii au mai multe fantezii decât femeile şi le descriu mult mai bine”, a spus Joyal.

În urma intervievării femeilor, a ieşit la iveala, de asemenea, faptul că o proporţie semnificativă din reprezentantele sexului frumos, între 30 şi 60%, preferă să fie supuse (de exemplu, legate). „De subliniat, spre deosebire de bărbaţi, femeile disting clar fanteziile de dorinţe. Multe dintre cele care spun că sunt excitate de ideea de supunere, dar că nu şi-ar dori ca aceste fantezii să devină reale. Bărbaţilor, pe de altă parte, le-ar plăcea ca fanteziile lor să devină realitate”, mai specifică Joyal. O altă observaţie făcută de cercetători este că femeile au fantezii de cele mai multe ori cu partenerul, pe când în fanteziile bărbaţilor sunt implicate şi alte femei.

Parteneri