Sari la conținut

Ce FRUCTE trebuie să consumi dacă ai CANCER

cancer
Sursa foto: Pixabay

STUDII: Ce FRUCTE trebuie să consumi dacă ai CANCER. Ce ne ajută în lupta cu diferite forme de cancer, ce să evităm și ce să consumăm mai des și de ce. 

5 mese de fructe și legume pe zi țin medicul departe, dar ce facem în cazul în care deja ne-am îmbolnăvit…? Ce se întâmplă în cazul persoanelor diagnosticate cu diferite tipuri de cancer?

În timpul tratamentelor pentru cancer sau atunci când acesta este în remisie, anumite fructe pot ajuta organismul să lupte cu boala, potrivit unor studii medicale citate de WebMD.com.

Chiar dacă este nevoie de cercetări suplimentare, anumite fructe sunt mai bune decât altele în cazul pacienților care au cancer. În vreme ce unele dintre acestea luptă cu boala, altele ajută pacientul să treacă mai ușor peste efectele tratamentelor anti cancer.

De ce fructe în timpul tratamentului pentru cancer

Fructele sunt recomandate atunci când se urmează un tratament anticancer pentru că pot ajuta în  cazuri de disconfort. Unele tratamente pot avea efecte adverse și pot da anumite stări peste care fructele ajută să se treacă mai ușor:

  • pentru senzații de vomă și vărsături se recomandă piersicile, sucul de mere și orice alte fructe moi,
  • pentru constipație se recomandă sucul de prune, fructele proaspete crude și fructele uscate,
  • pentru diaree se recomandă sucuri de fructe, banane, mere, ca parte din tratamentul clasic (banane, orez, suc de mere, pâine prăjită),

 

  • pentru pierderea apetitului este bine să se consume alimente hiper calorice, inclusiv fructe uscate și smoothie-uri din fructe,

Dar care sunt fructele recomandate în funcție de tipul de cancer? Iată ce rrecomandă experții citați de WebMD.com.

 

Citrice

Citricele, cum ar fi grepfruit și portocalele, pot avea un rol important în prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Potrivit unui studiu realizat în Japonia pe un număr mare de oameni care au consumat citrice sau sucuri de citrice 3-4 zile pe săptămână, aceștia au fost mai puțin vulnerabili decât cei care au consumat mai puține citrice.

Chiar dacă rezultatele studiului nu demonstrează clar beneficiile citricelor, pot arăta că citricele ajută în anumite tipuri de cancer:

Merele și alte „fructe albe”

Cel puțin o meta analiză – studiu ce are ca bază numeroase cercetări pe un subiect – au asociat merele cu un risc redus de cancer. Asocierea cea mai puternică este cu cel de plămâni.

Dar studiile au mai arătat că merele protejează și împotriva altor tipuri de cancer, cum ar fi:

Specialiștii consideră că beneficiile merelor se datorează substanțelor conținute, polizaharidele, un tip de carbohidrați, și quercetina. Ambele pot lupta cu succes împotriva cancerelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel