Sari la conținut

Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE

citrice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE. Conținutul mare de nutrienți și de apă ajută la prevenirea anumitor boli grave. Care sunt și cum ajută citricele:

Indiferent că preferi să consumi grepfruit, portocale, lămâi, mandarine, climentine…, trebuie să știi că este foarte bine pentru sănătatea ta.

De exemplu, portocalele și fresh-ul de portocale conțin potasiu, acel mineral esențial pentru sănătatea inimii și a sistemului cardiovascular în general.

Da, potasiu. Poate că atunci când auzi „potasiu” te gândești bananele sunt cele mai bune surse pentru acest mineral. Dar citricele, în general, conțin potasiu.

Acest mineral ajută la reglarea nivelului de sare din organism prin eliminarea sodiului în exces. Ok, acesta nu este un motiv de a crește cantitatea de sare din alimentația zilnică!

Este un motiv de a consuma mai multe citrice. Fie că este vorba de portocale, lămâi, kiwi, mandarine, grepfruit etc.

Potrivit experților citați de health.com, consumul de alimente bogate în potasiu are un rol extrem de importat.

Scad riscul de AVC cu 21%

Consumul de citrice, datorită conținutului mare de potasiu, reduce riscul de AVC cu 21%.

La fel stau lucrurile și în cazul riscurilor bolilor cardiovasculare, pe care le previne.

Așadar, portocalele și citricele, în general, sunt printre cele mai importante surse de potasiu la care avem acces pe tot parcursul anului. Come on, mereu găsim portocale, grepfruit la supermarket.

Foarte important! Atenție, portocalele conțin un flavonoid asociat cu reducerea tensiunii arteriale și a riscului de boli cardiovasculare.

Inamicii HIPERTENSIUNII

Acest „inamic” al hipertensiunii poartă numele de HESPERIDINĂ.

Un alt motiv pentru care este bine să consumăm aceste fructe bogate în vitamina C este frumusețea… Ei bine, vitamina C joacă un rol esențial în producerea de colagen.

Potrivit unor studii publicate în American Journal of Clinical Nutrition, participanții care au consumat alimente bogate în Vitamina C au observat rezultate uimitoare: piele mai hidratată și mai puține riduri.

De altfel, colagenul ne ajută să ne menținem pielea mai tânără, mai frumoasă, mai catifelată datorită elasticității asigurate de acest colagen.

Dacă vrei să afli mai multe despre colagen și beneficii, citește aici. De altfel, colagenul poate fi obținut simplu, ieftin și cu efecte incredibile pentru frumusețe. Iată detalii aici. 

Tinerețea fără bătrânețe și kilograme în plus…

Conținutul mare de fibre le recomandă pentru a fi consumate atât de cei care țin regim alimentar, cât și de toți ceilalți care vor o digestie bună.

Experții citați de health.com spun că „femeile ar trebui să consume 25 de grame de fibre zilnic, citricele fiind de un real ajutor în atingerea acestui obiectiv pentru sănătate”.

„De pildă, o portocală conține 2,3 grame fibre”, explică doctorul Wendy Bazilian, citat de health.com.

Totodată, fibrele ne ajută să pierdem în greutate pentru că dau sațietate. Astfel, ne simțim sătui mai mult timp și astfel citricele pot fi gustări ideale între mese.

Se recomandă ca citricele și fructele, în general, să fie consumate cu jumătate de oră înainte de masa principală sau la 3-4 ore după.

De ce? Este vorba de digestie.

Conținut bogat de minerale și vitamine mai conțin și caisele, cireșele etc. Iată detalii aici și aici.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel