sâmbătă, iulie 2, 2022

Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei! Medic român: Pandemia se va sfârși la începutul anului 2023.

Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi afirmă că, în funcție de evoluția cazurilor din Africa de Sud, peste două săptămâni vom şti cu exactitate cât de virulentă este tulpina Omicron.

Acesta este de părere că noua tulpina Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei dar nu și disparitia acestui virus.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei!

„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei.

Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversarea a dominantei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa.

Peste două săptămâni vom şti cu exactitate, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, chiar dacă tiparul populaţional este diferit, Europa vs Africa de Sud unde populaţia este formată, în mare parte din persoane tinere”, a declarat acesta, potrivit bzi.ro.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru celulele creierului. Un ...

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a subliniat că valul 5 va fi condiţionat de respectarea măsurilor de prevenţie, dar şi de testarea extinsă.

„Vor mai exista cazuri grave care vor necesita îngrijire în terapie intensivă, intensitatea valului 5 fiind condiţionată de respectarea măsurilor de prevenţie, testare extinsă, în vederea identificării şi izolării persoanelor infectate, şi vaccinare”, a precizat medicul.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Medic român: Pandemia se va sfârși la începutul anului 2023

Concluzia medicului Florin Roșu este aceea că anul 2022 va fi unul de transformare a patologiei Covid în gripă.

„Aşa cum am afirmat la debutul pandemiei, aceasta se va întinde până la începutul anului 2023, în timp ce anul 2022 va fi anul de trecere, de transformare a patologiei COVID-19, boala devenind ca o gripă.

Chiar dacă nu există similitudini între cele două boli, fiind patologii diferite, vor exista cazuri, unele necesitând îngrijire de terapie intensivă.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Prevenţia COVID-19 va fi reprezentată de vaccin, într-o singura doză, dar şi tratamentul cu un medicament antiviral ţintit”, a concluzionat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private