vineri, august 19, 2022

Dacă aveți cheaguri de sânge, nu este ceva neobișnuit. Un flux mare al menstruației poate duce la formarea de cheaguri. De obicei, sunt fie de un roșu întunecat, fie foarte deschis.

Cheagurile vin în diverse dimensiuni. Cele de mărimea unor stafide nu trebuie să vă îngrijoreze. Însă cele mai mari decât o monedă este bine să vă pună pe gânduri, pot fi semnul unei dereglări sau chiar a unei sarcini pierdute.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, revoltată: Unii medici „jefuiesc...

O menstruație foarte abundentă și care ține mult poate fi semnul unui fibrom uterin, a polipilor sau a ovarelor polichistice.

Obezitatea poate duce la un flux abundent, întrucât kilogramele în plus cresc nivelul de estrogen din organism.

Dacă vă curg picături între menstre. Majoritatea femeilor au cicluri lunare regulate, cu menstruație la 4 săptămâni, care ține între 3 și 7 zile. Dacă se întâmplă să mai curgă câteva picături de sânge între menstre, nu este întotdeauna un semnal de alarmă. Pot fi de vină chisturile benigne, fibroamele sau este doar un efect secundar al administrării de anticoncepționale.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Dacă aveți crampe puternice. Uterul este, practic, un mare mușchi. Când începe să se contracte în timpul menstruației, apar crampele. Dacă simțiți și dureri puternice lombare sau ombilicale, puteți avea endometrioză.

Dacă menstruația lipsește, de vină pot fi: problemele tiroidei, întrucât schimbările hormonale pot determina ovulația neregulată. Menstruația poate dispărea și dacă faceți antrenamente intense și dacă slăbiți mult, într-un timp scurt, întrucât se diminuează și producția de estrogen.

Te-ar mai interesa: Ce să mănânci la cină ca să arzi calorii în timp c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private