sâmbătă, mai 30, 2020

Specialiştii precizează că patul şi dormitorul reprezintă “un sanctuar al relaxării” şi că există unele lucruri care nu ar trebui făcute niciodată acolo.

De exemplu, dacă ai consumat o cina consistentă înainte de culcare (dar …în pat) este mai greu sa adormi. Mâncatul noaptea declanşează refluxul gastro-esofagian şi goneşte ceea ce a fost numit de către cercetători “somnul bun”.

Citește și:

Mulţi consideră televizorul o parte esenţială a dormitorului, dar privind showurile înainte de culcare îţi vei strica somnul. Ştirile supărătoare, triste sau certurile din emisiunile de noapte pot ţine mintea trează şi pulsul ridicat.

Nu e indicat nici să folosești telefonul sau tableta, odată ce te-ai urcat în pat, pentru că lumina albastră emisă de aceste dispozitive perturbă somnul

Citește și:

Pentru mulţi a aduce munca de la birou acasă a devenit ceva normal. Dar dacă faci acest lucru în pat vei plăti cu oboseală a doua zi. “Dacă eşti ocupat şi presat de timp la munca şi trebuie să munceşti şi de acasă, fa-o în altă cameră, nu în dormitor”, spun specialiştii.

Parteneri