Sari la conținut

Cum să scapi de sforăit: ține aceste două lucruri lângă pat mereu

cauze sforăit
Sursă Foto: arhivă Doctorul Zilei
nasul înfundat noaptea

Cum să scapi de sforăit: Aproximativ 56% dintre oameni fie sforăie ei înșiși, fie au un partener care o face, arată o nouă cercetare.

Ca atare, 54% dintre aceștia recurg la o serie de trucuri pentru a încerca să reducă zgomotul.

Benzile nazale, dilatatoarele sau spray-ul, un duș fierbinte înainte de culcare și chiar și somnul în poziție verticală, toate apar în top 30.

Există însă două sfaturi care ar putea să te surprindă, a constatat studiul comandat de Mute Snoring.

Cum să scapi de sforăit: ține aceste două lucruri lângă pat mereu

Acestea includ să puneți un pahar cu apă lângă pat pentru a rămâne hidratat și să puneți o minge de tenis în pijamă pentru a vă opri să stați pe spate.

Pentru a vă aminti să utilizați aceste trucuri, păstrarea articolelor pe noptieră vă va ajuta.

Alți oameni vor evita alcoolul înainte de culcare (9%) sau chiar deloc (8%), în timp ce unul din douăzeci (5%)preferă să recurgă la o băutură pentru a opri sforăitul.

Alții au preferat să-și lipească gura, să-și pună un cârlig pe nas sau să doarmă cu capul la capătul patului.

De asemenea, studiul a mai descoperit că 44% dintre cei care sforăie sau trăiesc cu cineva care sforăie sunt atât de sătui de zgomot, încât ar face orice pentru a-l opri.

Sforăitul poate avea un impact enorm asupra somnului și a relației de cuplu

Steve Smith, directorul Mute Snoring din Marea Britanie, care a comandat cercetarea în parteneriat cu WebMD, ca parte a Raportului anual de somn și sforăit din 2023, a declarat:

„Cel care sforăie poate fi perturbator, iar oamenii sunt dispuși să facă aproape orice în încercarea de a-l opri. Și în timp ce unele dintre acestea sunt trucuri destul de rutinice, există unele lucruri mai neobișnuite care sunt puse la încercare.

În timp ce lucruri precum folosirea de perne suplimentare, umidificatoare și deschiderea căilor respiratorii pot ajuta la sforăit, lucruri precum dușul fierbinte înainte de culcare, dormitul cu capul în jos în pat și purtarea unei măști pentru ochi nu sunt de natură să ajute atât de mult.

Fie că ești cel care sforăie sau persoana care trebuie să suporte zgomotul unui partener, acesta poate avea un impact enorm asupra somnului, relației și vieții tale în general.

Ca urmare, există unii care sunt dispuși să facă tot ce este necesar pentru a pune capăt.”

Potrivit NHS, o persoană are mai multe șanse să sforăie dacă:

  • este supraponderală,
  • fumează,
  • bea prea mult alcool
  • doarme pe spate.

Sforăitul este, de asemenea, un precursor pentru afecțiuni mai periculoase de sănătate, cum ar fi atacurile de cord.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel