Sari la conținut

Ce pățesc bărbații care mănâncă ouă?

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au recrutat peste 1.000 de bărbați cu faze incipiente de cancer de prostată, pe care i-au urmărit timp de 7 ani.

Rezultatele studiului lor sunt incredibile. Comparativ cu bărbații care mănâncă rar ouă, aceia care servesc zilnic fie și câte o îmbucătură au un risc de două ori mai mare ca celulele canceroase să migreze și să atace și alte porțiuni ale organismului, spre exemplu oasele.

Studiul arată că bărbații care consumă trei ouă pe săptămână au un risc cu 81% mai mare de a muri de cancer de prostată decât cei care nu le consumă deloc. De vină sunt cholinele din ouă. Acestea reprezintă o substanță necesară organismului care ajută la funcționarea creierului, sistemului nervos și a sistemului cardiovascular, dar prezența lor în sânge este asociată cu riscul de a face cancer de prostată.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel