luni, august 15, 2022

Ce pățești de la abstinență. Frecvența contactelor intime reprezintă poate cel mai discutat subiect, atât în rândul femeilor, cât mai ales în rândul bărbaților. Deși există dovada că se poate trăi și fără a avea contact intim, așa cum o demonstrează călugării din întreaga lume, o perioadă de abstinență impusă poate fi, totuși dăunătoare.

Abstinența predispune şi la afecţiuni cardiace ori ale oaselor (osteoporoză), dar cel mai mult oamenii sunt afectaţi în plan psiho-emoţional.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună muzică pentru creier. Psiholog: ”Neur...

Abstinenţii sunt mai pre­dispuşi atacurilor de panică, depresiei, problemelor de atenţie şi concentrare, spun psihologii. „Contactul intim duce la eliberarea unor hormoni care vă ajută să vă simţiţi bine. Când viaţa intimă nu se suprapune cu ceea ce vă doriţi, apar frustrările, nevrozele. Totuşi, atunci când abstinenţa este liber consimţită sau edu­caţională, apar mai puţine probleme în plan psihic”, spu­ne psihologul Roxana Mis­chianu.

Dacă treceţi prin perioade de separare de partener, din mo­tive profesionale, sfatul psi­hologului este să înlocuiţi contactele intime cu sporturi foarte dinamice, dans, masaj, yoga şi alte activităţi care pot duce la relaxare.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care să nu le mănânci pe stomacul gol ...

Ce pățești de la abstinență

Unele cercetări scot în evidență beneficiile contactului intim, pentru persoanele active din acest punct de vedere, care au familie întemeiată sau relație stabilă. Contactele intime ocazionale pot aduce mari probleme, întrucât bolile venerice sunt din ce în ce mai dese. În plus, în cazul aventurilor de o noapte pot exista și efecte psihologice negative. Așadar, pentru cei obișnuiți cu o regularitate în ceea ce privește contactul intim, atunci când sunt privați de el (menstruație, post, probleme ginecologice), spun studiile că sunt expuși la anumite probleme.

Te-ar mai interesa: Primele semne ale unui preinfarct. Nu le ignora! T...

Psihicul este cel mai afectat în cazul lipsei contactelor intime. În plus, menținerea unei vieți amoroase normale, ca și nașterea de copii sunt factori ce mențin echilibrul neuro-endocrin și prelungesc perioada fertilă. În unele cazuri, abstinența poate duce la atrofie vaginală, dereglări menstruale și hormonale și cel mai des, dezechilibre psihologice. Se poate ca după o perioadă lungă de abstinență, în timpul contactului intim să apară dureri.

Te-ar mai interesa: Crezi că dacă ești fericit urmează să ți se întâmp...

Menopauză, mai greu suportabilă

Contactul intim normal și regulat, fără excese, are efecte foarte bune pentru fizicul și psihicul uman. De altfel, unele persoane care sunt nevoite să renunțe la relațiile intime mai devreme de vârsta la care erau pregătite, din diferite motive (fie au rămas văduvi, fie s-au despărțit si au rămas singuri, etc.), se aleg cu consecințe negative. Printre ele se poate ca la vârsta menopauzei, la femei, stările din această perioadă să fie mult mai accentuate, mai intense și mai de lungă durată.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Printre beneficiile contactului intim se vorbește de menținerea aparatului reproducător cât mai sănătos. Femeile care își prelungesc pierderea virginității pot avea chisturi ovariene, dar nu este o regulă. La bărbați, efecte de acest gen nu se întâlnesc.

Ce pățești de la abstinență. Exces de sebum

Activitatea intimă reglează și nivelul de sebum din organism, iar persoanele abstinente pentru vreme îndelungată pot avea acnee pronunțată și rezistentă la tratament. Uneori, bărbați pot prezenta probleme cu funcția erectilă după o pauza prea mare de la relațiile intime.

Contactul intim nu înseamnă doar acțiunea dintre doi oameni și atât. Mai înseamnă și relații sociale, căldură sufletească, cunoașterea partenerului și tot ce are legătură cu o relație amoroasă. Astfel că, unele persoane care nu întrețin relații intime, dar își doresc, pot fi depresive, se pot integra mai greu într-un mediu și pot fi mai puțini comunicative.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private