duminică, octombrie 2, 2022

Carenta de calciu din organism poate sa duca la o serie de afectiuni foarte grave, pentru majoritatea femeilor.

Potrivit ultimelor statistici, una la 800 de persoane este afectata de carenta de calciu, fiind vorba in mare parte de femei care sunt trecute de menopauza.

In urma acestor rezultate, au fost realizate o serie de studii care au scos la iceala ca riscul de dezvoltare de boli hormonale, fracturi ale oaselor sau aparitia pietrelor la rinichi creste din cauza carentei de calciu.
Carenta de calciu in sange este cauzate de hiperparatiroidismul secundar, boala in care hormonii paratiroidienii sunt secretati in exces de una sau mai multe din cele patru glande paratiroide ale organismului.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Prin urmare, glandele hiperparatiroide (PHPT) sunt suprasolicitate pentru a compensa pierderea de calciu. Factorii care contribuie la aparitia hiperparatiroidismului secundar includ:
– deficitul sever de calciu – Organismul nu primeste suficient calciu din dieta, intrucat, deseori, sistemul digestiv nu poate absorbi calciul din alimentele ingerate;
– deficit sever de vitamina D – ajuta la mentinerea unor niveluri adecvate de calciu in sange si contribuie la actiunea sistemului digestiv de absorbtie a calciului din alimentele consumate. Corpul produce vitamina D atunci cand pielea este expusa la soare. De asemenea, o serie de produse alimentare pot furniza organismului vitamina D. Daca nu se ating valorile necesare ale acestei vitamine, atunci nivelul de calciu poate sa scada;

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

Continuarea pe lyla.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private