luni, septembrie 28, 2020

Problemele de sănătate nu te ocolesc nicicând, însă pe măsură ce anii se adună acestea tind să fie tot mai numeroase. Dacă depistezi bolile din vreme, acestea vor fi mai ușor de tratat.

La 40 de ani, vizita la ginecolog ar trebui să fie măcar o dată pe an, la fel și testul Babeș-Papanicolau. Creșterea presiunii sangvine este normală după 40 de ani astfel că este bine să ai în vedere măsurarea tensiunii arteriale.
Glicemia și colesterolul încep să-ți facă probleme chiar dacă până acum n-ai avut de ce să te gândești la excese culinare. Testul de glicemie previne instalarea diabetului, iar colesterolul este principalul factor de risc în bolile cardiovasculare. Atât glicemia, cât și colesterolul pot fi ținute sub control printr-o dietă echilibrată și eventualele valori ridicate se văd în urma analizelor de sânge. Alături de ele nu strică o electrocardiogramă.
Examenul de tiroidă este și el indicat, mai ales că se apropie menopauza. Pot apărea palpitații, insomnii, stări de irascibilitate și transpirații, toate semne că ar trebui să mergi la un medic specialist. Cu atât mai mult dacă ai antecedente în familie.

Citește și:

La 50 de ani

Pe măsură ce femeile înaintează în vârstă se pierde mare parte din masa osoasă, iar acestea devin mai fragile. Se impune un examen care măsoară densitatea osoasă. Factorii agravanți sunt greutatea mică, fumatul, fracturile. Medicul este cel care îți va indica un comportament corect dacă suferi de osteoporoză.
Colonoscopia este o altă analiză care trebuie făcută la acestă vârstă. Analiza este precedată de un regim de câteva zile fără carne pentru ca rezultatul să fie concludent.

Parteneri