marți, ianuarie 25, 2022

Numeroase studii au demonstrat ca reflexoterapia combate anxietatea si durerile, mai ales in cazul bolnavilor de cancer gastric si de ficat. Este dovedit clinic ca aceasta tehnica de masaj induce o stare de relaxare in tot corpul si alunga stresul, insa acestea nu sunt singurele afectiuni ameliorate prin reflexoterapie. Si in cazul durerilor de spate, gat, articulare sau migrene rezultatul este acelasi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki iti spune cum iti poti aplica si acasa autotratamentul pentru a ameliora durerile.

Te-ar mai interesa: Care este vârsta ideală de apariție a menopauzei? ...

Exista dovezi care demonstreaza ca reflexoterapia in palme a fost folosita inca din anul 4000 i.Hr. in China si Egipt. Medicina occidentala a redescoperit aceasta tehnica prin apasare usoara prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonala. In 1915, un articol intitulat ”Ca sa nu te mai doara dintele, apasa-ti degetul”, a intrat in atentia publicului si astfel a fost popularizata reflexoterapia.

”Apasarea unor anumite puncte la nivelul palmei este de fapt tot o forma de reflexoterapie, prin care se stimuleaza terminatiile nervoase din palme, care trimit impulsuri catre intreg corpul prin sistemul nervos. La nivel subtil, aceste puncte sunt aferente unor nadi-uri, acestea putand fi imaginate precum niste intersectii la nivelul merdianelor prin care circula energie. La foarte multi dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic si apar si rezultatele in plan fizic prin insanatosire”, explica Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki.

Te-ar mai interesa: Moment critic pentru evoluția pandemiei! OMS avert...

Reflexologia este similara cu acupresiunea, pentru ca si aceasta vizeaza lucrul la nivel energetic, iar atunci cand apesi anumite puncte, activezi energia corespunzatoare de pe acel meridian prin care intreg sistemul incepe sa se armonizeze. Reflexologia imbunatateste de asemenea si circulatia la nivelul mainilor.

Reflexologia este utilizata de cele mai multe ori pentru eliminarea durerii si poate fi realizata atat prin automasaj, dar si de catre un terapeut, care daca lucreaza si cu bioenergie, vei simti efecte mult mai puternice.

Te-ar mai interesa: Măsurile împotriva virusului, o aberație. Autorită...

Tehnica de executie

Exista mai multe harti cu punctele reflexogene ale mainilor: occidentale, indiene, coreene si aculife, insa indicatiile de mai jos se bazeaza pe varianta occidentala.

Daca vrei sa-ti faci singur acest tratament, poti pune un prosop sub mana pentru a o sustine si sa stai astfel mai confortabil. Tehnicile de baza sunt urmatoarele:

▪ Foloseste aratatorul sau degetul mare pentru a exercita presiune. Le poti folosi si pe ambele deodata

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră despre tratamentul Pavloxid de...

▪ Fie presezi direct, fie faci cerculete mici cu degetul asupra zonei

▪ Presiunea trebuie sa fie puternica si aplicata intre 3-5 secunde.

▪ Incepe cu mana dreapta si dupa ce ai terminat complet poti sa treci la stanga

▪ Incepe cu degetul mare si apoi cu restul degetelor

▪ Exista si o contraindicatie pentru persoanele care au flebotomie.

Harta mainii

”Pe de-o parte, degetele corespund cu capul si gatul. Masajul degetelor te va ajuta sa elimini dureri cum sunt cele de cap, de dinti, de sinusuri. Palmele corespund corpului. Cum te uiti la palma, partea de la baza degetelor corespunde cu gatul, centrul cu stomacul si ficatul si partea de langa incheietura cu sistemul digestiv”, adauga Bogdan Begligiu.

Te-ar mai interesa: O tânără a murit la doar 25 de ani după ce a luat ...

harta mainii

Iata cum ameliorezi urmatoarele afectiuni prin reflexoterapie:

Constipatie
La degetul aratator, apasa la baza unghiei spre degetul mare. Acesta este corepondentul meridianul intestinului gros si colonului.

Durere in gat
Tine degetul mare de la baza si roteste-l. Trage apoi de el si roteste-l in cealalta directie. Realizeaza aceeasi miscare de rotatie in ambele sensuri, dar acum mergand cu o falanga mai sus. Realizeaza acelasi procec la toate degetele.

Durere de sinusuri si de cap
Apasa varful degetului mare intr-o miscare de pulsatie pe toate partile. Repeta procesul pentru fiecare deget.

Durere de umeri
Freaca baza degetului mic pe ambele parti.

Durere de spate
Aplica presiune pe degetul mare de la varf pana la baza.

Insomnie
Apasa presiune in centrul degetului mare, unde avem amprenta timp de 45 de secunde. Repeta de 2-3 ori pe zi.

Libidou scazut
Misca incheietura fiecarei maini de douazeci de ori de 2-3 ori pe zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private