Sari la conținut

Ce rol au reprizele scurte și intense de exerciții în tratarea autismului

După ce au demonstrat deja că exercițiile intense sunt cele mai eficiente în lupta cu kilogramele, specialiștii au mai descoperit un beneficiu al acestora: stimulează activitatea cerebrală.  

Mai exact, activitatea fizică intensă ajută la dezvoltarea autocontrolului în cazul copiilor, adolescenților și adulților care au mai puțin de 35 de ani. Acest lucru este posibil deoarece exercițiile cresc fluxul de sânge și de oxigen din zona lobului prefrontal, care joacă un rol important în puterea de concentrare, de învățare, capacitatea de a planifica, capacitatea de a lua decizii și procesarea relațiilor sociale complexe.

Prin urmare, exercițiile ar putea reprezenta un tratament eficient pentru afecțiunile care presupun deficiențe ale funcțiilor creierului precum autismul sau ADHD (Attention deficit-hyperactivity disorder)

Atunci când depunem efort fizic, stimulăm înnoirea mitocondriilor (elemente celulare care produc energia în corp). Această avalanșă de energie ajută creierul să lucreze mai repede și mai eficient.

În plus, cercetătorii au găsit din ce în ce mai multe dovezi că activitatea fizică ajută creierul să rămână tânăr. Iar pe termen scurt, efectele sportului sunt clare: reduce oboseala mentală și ascute mintea.

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel