joi, martie 30, 2023

Au apărut primele informații despre moartea tânărului de 28 de ani, pe masa de operație. Bărbatul a murit asfixiat în sala de operații a Spitalului din Suceava.

Medici legiști au descoperit lichid la plămâni, care ar fi apărut după administrarea anestezicului. Totodată, pacientul care era la prima intervenție chirurgicală nu a fost testat de medici dacă era sau nu alergic la una din cele 5 substanțe folosite la anestezia generală. Cel care i-a administrat serurile jură pe Biblie că este nevinovat și nu își asumă moartea băiatului.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Un nou pericol pentru femeile însărcinate....

Medicii legiști au descoperit că Valeriu avea edem pulmonar acut pe masa de operație, după administrarea anestezicului. Tânărul avea lichid în plămâni și în final a murit din cauza lipsei de aer.

”Imprevizibil”

A fost prima anestezie generală din viața lui Valeriu, din păcate și ultima. Nu este exclus ca pacientul să fi suferit un șoc anafilactic, mai ales că nu a fost testat dacă este alergic la substanțele folosite.

„Mi l-a omorat, nu poti de la o simpla fractura sa-i faci anestezie totala. Urma sa-l opereze, tot l-au amanat. A murit. Cum adica a murit? Cu mana rupta din cot? Singurul meu copil”, povesteste mama tanarului, Mihaela Linu.

Te-ar mai interesa: Care e nivelul normal al colesterolui și ce înseam...

Medicul anestezist este angajat la Vatra Dornei de un an și este în sistem din 1985.

„Am jurat pe Biblie ca daca mi-as cunoaste o vina as recunoaste, indiferent de consecinte. Imprevizibil, de 36 de ani n-am vazut asa ceva”, spune Mihai Simu, medicul anestezist.

Valeriu iubea sportul, nu consuma alcool și nici nu fuma. Prefera să joace tot timpul fotbal cu prietenii, în loc să iasă la petreceri.

Te-ar mai interesa: Tratamentele pentru obezitate, introduse de OMS pe...

Conducerea spitalului a început o anchetă internă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private