luni, martie 20, 2023

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, cercetător şi doctorand la Universitatea din Iaşi, a murit pe masa de operație, imedia după ce a fost anesteziat. Bărbatul era internat la Spitalul din Vatra Dornei pentru o intervenţie chirurgicală la un cot, întrucât suferise o fractură în timp ce făcea sport.

Conducerea spitalului afirmă că tânărul a fost dus în sala de operaţie şi a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după anestezie. Spitalul şi Poliţia au deschis anchete, scrie News.ro.

Te-ar mai interesa: Nu mai găti în folie de aluminiu! Poate crește ris...

Valeriu Stoilov-Linu, în vârstă de 28 de ani, cercetător la Centrul de Economie Montană CE-MONT şi doctorand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a ajuns la Spitalul Municipal Vatra Dornei după ce a suferit o fractură la cot în timpul unei meci de fotbal cu prietenii.

Bărbatul a fost programat pentru o intervenţie chirurgicală miercuri.

A murit imediat după anestezia generală

Managerul Spitalului Municipal Vara Dornei, Valentin Stan, a declarat, joi, pentru News.ro, că medicii nu au apucat să facă intervenţia chirurgicală, pentru că pacientul a intrat în stop cardio-respirator.

„Au fost ambii anestezişti în sală, unul dintre ei a administrat anestezia. Decesul a survenit în jur de ora 10:00. I s-a administrat anestezia, nu s-a intrat în operaţie. A fost stop cardio-respirator, resuscitare şi după 70 de minute de resuscitare nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Valentin Stan.

Te-ar mai interesa: Oboseală psihică: Care sunt semnele care necesită ...

El a precizat că pacientului i s-a făcut o anestezie generală. După deces, moartea pacientului a fost anunţată, conform procedurilor, la Poliţie.

Managerul a explicat că se aşteaptă rezultatul necropsiei, în cursul zilei de joi.

Valentin Stan a mai declarat că medicul anestezist care a aplicat pacientului anestezia are vârsta de peste 65 de ani şi o vastă experienţă profesională, iar spitalul nu s-a mai confruntat cu un asemenea caz. La nivelul unităţii sanitare se fac verificări interne pentru a se stabili ce anume s-a întâmplat.

Te-ar mai interesa: Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge c...

Întrebat dacă confirmă informaţiile apărute în presa locală, conform cărora spitalul are secţie de chirurgie, dar compartimentul de anestezie este „în conservare”, managerul a precizat că secţia este funcţională şi are doi medici anestezişti.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private