Sari la conținut

Ce să faci să nu îți mai curgă nasul. Descoperă remediile care ajută

raceala prelungită
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Când și de ce ascund oamenii faptul că sunt bolnavi

Motivul pentru care vă curge nasul la începutul unei răceli. Corpul încearcă să blocheze sau să elimine bacteriile și virușii. În mod normal, organismul produce mucus în nas pentru a menține căile respiratorii umede. Cu toate acestea, atunci când microorganismele încearcă să invadeze, organismul începe să producă mucus ca mecanism de apărare. Remediile naturale pot ajuta.

Ce trebuie să faci dacă îți curge nasul

Există mai multe remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea congestiei nazale sau a nasului înfundat.  Ce trebuie să faci dacă îți curge nasul. Încearcă inhalarea de abur, clătirea nazală cu sare de mare, consumă supă de pui sau utilizează uleiuri esențiale.

Remedii care ameliorează congestiile nazale

Inhalarea de abur: Poți să faci gargară cu apă caldă sau să inhalezi aburul degajat de oala cu apă fierbinte. Acest lucru poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea congestiei.

Clătirea nazală cu sare de mare: Folosește o soluție salină pentru a-ți clăti nasul, aceasta poate ajuta la dezobstruarea căilor nazale și la îndepărtarea mucusului.

Consumă supă de pui: Unele cercetări sugerează că supa de pui poate ajuta la reducerea inflamației și la ameliorarea simptomelor de răceală, inclusiv a congestionării nazale.

Utilizează uleiuri esențiale: Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de eucalipt sau de mentă, au proprietăți decongestionante și pot ajuta la reducerea congestiei nazale. Poți adăuga câteva picături în apa fierbinte pentru inhalații sau le poți utiliza diluate în ulei de bază pentru masajul pieptului și gâtului.

Consumă alimente bogate în vitamina C: Vitamina C poate ajuta la intărirea sistemului imunitar și la reducerea duratei simptomelor de răceală. Consumă alimente precum citricele, kiwi, broccoli sau ardei gras.

Inhalaţiile cu levănţică
Inhalaţiile cu ulei de levănţică ajută la decongestionarea căilor respiratorii, această plantă având virtuţi antiseptice şi antiinflamatoare, care reduc secreţiile nazale. Se adaugă 5 picături de ulei esenţial de levănţică într-un bol cu apă fiebinte şi se stă cu capul acoperit 15 minute deasupra vasului, de trei ori pe zi, ultima dată seara, înainte de culcare, potrivit Adevărul.

Este important să consulți medicul sau farmacistul înainte de a utiliza orice remediu natural, mai ales dacă ai alte afecțiuni medicale sau iei alte medicamente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel