Sari la conținut

Ce să faci și cum să te comporți dacă el este total indiferent

Fibromialgia este o afecțiune complexă și cronică!
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Fibromialgia este o afecțiune complexă care necesită o abordare integrată

Ce să faci și cum să te comporți dacă el este total indiferent și pare că este în altă parte, nu acolo cu tine. Să nu suferi, treci peste cu inima sus.

Atunci când el se poartă altfel decât îți dorești, când simți că relația a devenit toxică, nu trece cu vederea. Nu este bine să continui ceva ce nu îți face bine.

Poate îți vei spune că iubești, că trebuie să rabzi toate aceste manifestări de dragul relației.

Îți vei reproșa că nu te-ai implicat prea mult, chiar dacă ai făcut și imposibilul, ca lucrurile să funcționeze. Dar relația era, de fapt, o iluzie.

Indiferența lui nu a dispărut. Dimpotrivă, și-a permis să devină și mai rece cu tine, și mai distant. O făcea pe cuceritorul doar când avea nevoie de tine, sau când devenea extrem de posesiv. Transformase relația într-o conexiune toxică.

NU sta într-o relație toxică

Ai putea să ignori acest comportament și să continui să speri. Ai putea să te transformi în victima perfectă pentru acest bărbat, să joci un rol superficial, secundar, controlat în totalitate de el. Ai putea să crezi că nimic din ceea ce trăiești nu este din vina lui.

Sau ai putea să reacționezi la această indiferență. Să dai de înțeles omului de alături că ceea ce trăiești nu este corect. Că atitudinea rece nu este potrivită pentru o relație sănătoasă. Ai putea să te detașezi de lumea lui.

Detașează-te emoțional

Comunicarea este cea mai bună soluție, este bine să-i spui ce simți, ce crezim, ce îți dorești. Dar dacă nici așa nu se rezolvă, tot ce poți face este să te detașezi. Te va ajuta să te detașezi emoțional.

Vei vedea că este important să ajungi la acea concluzie esențială: totul este reciproc în dragoste, dar totul este și cu efect invers. Ceea ce oferi, asta și primești, noteaza devorbacutine.eu.

Cel mai bun răspuns la comportamentul său egoist este să îți vezi de viața și de lumea ta. Fără a fi la rândul tău egoistă, în sens direct. Fără a judeca și a implora. Dacă discuțiile și cuvintele spuse nu au avut rost, nu insista.

Pacea vine din interior. Găsește-ți pacea

Ce poți să faci pentru a trece mai ușor peste această situație? Ei bine, caută siguranța emoțională, pe care ai înțeles că nu o poți găsi alături de acest om. Caută motive de fericire, pentru că meriți. Meriți să trăiești frumos această viață, nu să alergi din urma unui suflet rătăcit.

Răspunsul tău va fi tăcerea ta. Refuzul de a te implica în acest joc murdar, de a trăi emoții străine, de a repeta la infinit aceleași greșeli. Răspunsul tău va fi întoarcerea către inima ta, acolo unde vei găsi multă iubire.

Meriți iubire și nu trebuie să faci niciun compromis. Nu trebuie să te mulțumești cu firimituri. Depășește momentul și trăiește-ți viața cu inima sus, cu zâmbetul în suflet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel